Măsurile economice luate în timpul pandemie apreciate de Banca Mondială
Măsurile economice luate în timpul pandemie apreciate de Banca Mondială

Măsurile economice luate de guvernele României în timpul pandemiei sunt apreciate de Banca Mondială. Sprijinul oferit de Executiv populației și firmelor a fost similar cu cel din state mai dezvoltate, consideră instituția monetară internațională, conform afirmațiilor premierului Florin Cîțu.

Analiza pe România arată că statul nostru a avut un nivel ridicat de activitate , ca număr și aplicabilitate, în ceea ce privește măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Analiza Băncii mondiale a avut la bază situația a 154 de țări.

Printre măsurile economice adoptate în țară s-au numărat amânarea ratelor bancare, IMM Invest, suspendarea executărilor silite prin poprire, eliminarea dobânzilor și penalitățile de întârziere, prorogarea termenului pentru restructurarea obligațiilor bugetare, derogarea de la plata impozitului pe profit, amânarea la plata pentru serviciile de utilități pentru IMM-uri, prorogarea termenului de plată pentru impozitul pe clădiri, terenuri și mijloace de transport, relatează B1TV.

Piedone: autorizația de construire, condiționată de numărul locurilor de parcare

„Banca Mondială CONFIRMA: măsurile pe care le-am luat în contextul pandemiei COVID-19 clasează România în topul țărilor cu cele mai multe și aplicate măsuri din lume.

Cele mai importante și de succes măsuri luate în România au fost: amânarea ratelor bancare, IMM Invest, suspendarea executărilor silite prin poprire, eliminarea dobânzilor și penalitățile de întârziere, prorogarea termenului pentru restructurarea obligațiilor bugetare, derogarea de la plata impozitului pe profit, amânarea la plata pentru serviciile de utilități pentru IMM-uri, prorogarea termenului de plată pentru impozitul pe clădiri, terenuri și mijloace de transport.

Cîțu și Ciolacu se duelează în bugete. Care este cel mai bun

Banca Mondiala a analizat un număr de 154 de țări și un total de peste 3000 de măsuri financiare luate de către acestea în contextul pandemiei. Analiza concluzionează că România, alături de țări precum SUA, Germania, Franța sau Australia, a avut cel mai ridicat nivel de activitate, ca număr și aplicabilitate, la nivelul măsurilor financiare adoptate ca răspuns la criza provocată de COVID-19”, a scris premierul Florin Cîțu pe contul de Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *