Primarul sectorului 2 s-a întâlnit cu Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Cei doi au discutat despre linia de metrou M5, dar și despre alte modalități de decongestionare a traficului din Capitală.
„Pentru Sectorul 2 avem nevoie ca de aer de linia M5 (mai degrabă decât M6 până la aeroport, dacă mă întrebați pe mine). Avem nevoie de nod intermodal la Obor și la Pipera, de prelungirea M2 plus stațiile aferente, de poduri/pasaje acolo unde drumul se intersectează cu calea ferată (Baicului, Andronache și Petricani). Am discutat și de M7, linia de metrou care va străbate cartierul Colentina, dar care deocamdată e doar un plan incipient”, a explicat Radu Mihaiu.
Primarul sectorului 2 a precizat că „lista de nevoi de pe masa ministrului Transporturilor e lungă și foarte costisitoare. Misiunea lui Cătălin Drulă va fi să prioritizeze aceste investiții masive în funcție de impactul lor. Am încredere că va reuși și l-am asigurat că pentru proiectele din Sectorul 2 are toată susținerea noastră.”

Primarul sectorului 2: „Nu mai avem spațiu pentru mașini; nici în trafic, nici în parcări, nici măcar pe trotuare”

„Dependența de mașina personală trebuie să scadă în București. E singura rezolvare pentru traficul sufocant de aici. Nu e o revoluție cum au promis alții. O astfel de schimbare se întâmplă gradual și în timp. Nu e o direcție populară, dar e singura plauzibilă. Asta am susținut la întâlnirea cu ministrul Transporturilor,
Cătălin Drulă”, a explicat primarul sectorului 2.
„Cred că a devenit evident pentru toată lumea că nu mai avem spațiu pentru mașini; nici în trafic, nici în parcări, nici măcar pe trotuare.
Asta înseamnă că marea majoritate a eforturilor privind mobilitatea din București trebuie să susțină un viitor cu mai puține mașini și mai mult transport în masă. Să investim masiv în metrou, în tramvai și în mijloace alternative. Să găsim soluții prin care să ne deplasăm predictibil și eficient fără mașină”, a punctat Mihaiu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *