Florin Cîțu anunță într-o postare pe pagina sa de Facebook că Ministerul Finanțelor va resuscita toate sectoarele econimice: „Avem nevoie de o economie puternică pentru a putea să trecem cu bine peste criza de sănătate”, scrie ministrul Finanțelor pe pagina sa de Facebook.

„Aşa cum am estimat, industria îşi revine. Bineînţeles că este greu. Încă ne luptăm la nivel global cu criza dublă sănătate-economică. Dar, este important să îmbunătăţim în fiecare lună condiţiile din economie. Şi asta facem. Avem nevoie de o economie puternică pentru a putea să trecem cu bine peste criza de sănătate. Şi avem nevoie de o societatea sănătoasă pentru a avea o economie puternică”, scrie ministrul pe Facebook.

Totodată, Florin Cîțu anunță că măsurile luate de Guvernul PNL, au avut un impact pozitiv asupra economiei românești.

„Industria a fost distrusă de trei ani de guvernare socialistă. Intrase în recesiune la începutul anului 2019. Acum toate semnele arată, fără dubiu, că la finalul trimestrului 2 sau începutul trimestrului 4, pentru prima oară în doi ani dinamica sectorului industrial o să fie pozitivă. Un lucru foarte important având în vedere contextul economic prin care trecem”, a mai scris ministrul Cîțu pe Facebook.

Ministrul Cîțu a dat asigurări că ”aşa cum am resuscitat industria vom resuscita toate sectoarele economice”.

Cifra de afaceri în industrie a scăzut în primele opt luni ale acestui an cu 11,6%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit informaţiilor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Totodată, cifra de afaceri din industrie, în luna august 2020, comparativ cu luna precedentă a scăzut, pe total, cu 10,7%, ca urmare a scăderii înregistrate în industria prelucrătoare (-10,9%) şi în industria extractivă (-4,8%). Faţă de luna august 2019, în august 2020 a scăzut pe ansamblu cu 3%, ca urmare a reducerilor înregistrate în industria extractivă (-12,8%) şi în industria prelucrătoare (-2,7%), scrie Agerpres.ro.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul