Măsuri de relaxare

Măsuri de relaxare, de astăzi, în București. Restaurantele, teatrele, cinematografele se redeschid la 30 la sută din capacitate. Restaurantele, barurile, cafenelele, teatrele, cinematografele şi sălile de jocuri de noroc din Bucureşti se redeschid de luni, 25 ianuarie 2021, la 30% din capacitate, ca urmare a deciziei în acest sens adoptate, vineri, de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Astfel, s-a dispus reluarea activităţii în spaţii închise, la o capacitate de maxim 30% în domeniul HORECA, precum şi în domeniul cultural, de divertisment şi recreativ începând cu data de 25.01.2021, ora 0:00, cu condiţia menţinerii ratei de incidenţă sub 3/1.000 de locuitori.

Duminică, rata de incidență în București era de 2,37, în scădere pentru a cincea zi consecutiv.

Măsuri de relaxare, de astăzi, în București. Operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc li se va permite funcţionarea în limita a 30% din capacitatea sălilor, în intervalul orar 6:00 – 21:00. Și magazinele rămân deschise tot până la ora 21:00, în condițiile în care restricțiile de circulație pe timp de noapte se mențin la nivel național între orele 23:00 și 5:00.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în intervalul orar 6:00 – 23:00, scrie Digi 24

Bucureștiul era vizat de restricții specifice scenariului roșu din data de 20 octombrie 2020.

Măsuri de relaxare.Pe de altă parte, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat, vineri, că decizia de a introduce unele măsuri de relaxare în București, ca urmare a scăderii ratei de incidență, este conformă cu legea și nu este de natură să îngrijoreze atât timp cât situația din spitale arată că epidemia este sub control, în ciuda apariției noii tulpini a coronavirusului, care este mai contagioasă. Șeful DSU a avertizat că măsurile pot fi oricând revocate, iar noua tulpină nu va face ravagii dacă populația va continua să poarte mască, să respecte distanțarea și să-și reducă deplasările neesențiale.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *