Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, i-a răspuns ministrului Sănătății, care a cerut ca restricțiile din București să fie menținute, chiar în timpul ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență din București. „Eu ca autoritate locală am niște atribuții. Așa scrie legea”, a spus Nicușor Dan.

„Trebuie să învățăm să ne împărțim competența. Eu ca autoritate locală am niște atribuții. Așa scrie legea. Avem un Comitet Național care a luat aceste decizii și a stabilit aceste rate de incidență. Am deja suficiente atribuții ca să nu intru peste atribuțiile altora. Există un ministru al Sănătății, un Comitet Național, eu ca autoritate mă subordonez. În cuprinsul hotărârii, se scrie că se fac relaxările cu condiția ca indicele să rămână sub 3, ceea ce e foarte probabil”, a declarat Nicușor Dan.

Într-o scrisoare transmisă Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a ceru menținerea restricțiilor din Capitală.

„Considerăm că în contextul național și european, măsurile de relaxare reprezintă un risc major”, precizează ministrul, care susține că alte relaxări ar pune în pericol redeschiderea școlilor, care este o prioritate.

Nicușor Dan anunță: Primăria Capitalei ar putea cumpăra ELCEN

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că instituția pe care conduce ar putea cumpăra activele ELCEN în luna mai, iar datoria uriașă pe care o are fostul RADET ar putea fi în cazul acesta negociată.

Totodată, Nicușor Dan susține că Primăria Capitalei are nevoie de acordul mai multor instituții pentru această această achiziție.

„Este acea datorie, pe care putem să o negociem, dar ea este așa, vorbind foarte grosier, ea este între PMB și proprietarul ELCEN, adică Ministerul Energiei, există o datorie. Pe de altă parte, noi vrem să cumpărăm ELCEN ca active și atunci o să rămână datoria între Primărie și Ministerul Energiei, dar ELCENUL ca active o să fie preluat contra cost de către PMB (…). În cel mai optimist scenariu, asta se va întâmpla în luna mai. Trebuie pentru asta să avem acordul CGMB, Ministerului Energiei, Ministerului de Finanțe și Guvernului și mai avem nevoie de un aviz de la Consiliul Concurenței. Eu sunt optimist”, a declarat Nicușor Dan, la RFI.

.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *