Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu se despart: Pro România întrerupe fuziunea cu ALDE.Pro România anunță convocarea Congresului Național Extraordinar la care se va decide întreruperea demersurilor de fuziune cu partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. ALDE și Pro România se despart din cauza diferențelor doctrinare și de viziune.

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu se despart: Pro România întrerupe fuziunea cu ALDE

„Conform concluziilor prezentate în urma discuțiilor cu reprezentanții ALDE, BEx al PRO România a decis convocarea Congresului Național Extraordinar pentru întreruperea demersurilor de fuziune a celor două formațiuni politice. Acceptând și respectând diferențele doctrinare și de viziune, PRO România și ALDE se vor concentra să reprezinte cât mai fidel interesul electoratului propriu. Cele două partide își vor continua eforturile și lupta pentru apărarea celor loviți deopotrivă de criză și de actuala guvernare”, se arată în comunicatul de presă al Pro România.

Congresul Național Extraordinar al PRO România va avea loc pe data de 26 februarie, începând cu ora 15.00 și se va desfășura online, pentru respectarea măsurilor de siguranță în contextul pandemiei, precizează formațiunea politică condusă de Victor Ponta.

Pro România și ALDE au decis, într-un congres comun, organizat în noiembrie 2020, fuziunea celor două partide. Membrii ALDE au candidat pe listele Pro România la alegerile generale, însă formațiunea nu a trecut pragul electoral.

Fostul premier, Victor Ponta, cel care deschide lista PRO România pentru Camera Deputaților în București, a declarat, luni seară, la B1TV, că îi numește pe cei de la USR-PLUS, URSS, pentru că ”au o singură soluție la problemele României: să intre toți la pușcărie”.

Ponta: „Eu celor de la USR-PLUS le spun URSS”

„PSD-iștii au devenit mai USR-iști decât USR-iștii. PSD-iștii, în ultimul timp, se luptă cu corupția, vor să taie pensiile și toată lumea îi întreabă de ce nu s-au luptat până acum. Nu câștigă nimic electoral, se fac de râs, dacă mă întrebați pe mine. Sunt penibili pentru că deodată vrei să devii USR-ist de la PSD. Nu. Ocupă-te de electoratul tău. Au început și ei cu prostia asta, să tăiem pensiile speciale de la militari”, a declarat Victor Ponta.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *