Elena Udrea

Elena Udrea, în fața instanței: „Sunt nevinovată. Am fost prima și singura de după Ceaușescu care a investit în turismul romanesc”

Curtea de Apel București a anunțat, la finalul ședinței de judecată care a durat aproape 10 ore, că va da verdictul în cazul finanțării campaniei electorale din 2009, pe data de 16 februarie, la ora 12.

Având ultimul cuvânt în fața instanței, Elena Udrea a susținut că este nedreaptă și ciudată aprecierea procurorului DNA, care a cerut cel puțin 12 ani de închisoare pentru fostul ministru, potrivit G4Media.

„Sunt nevinovată și am încercat să dovesc că acuzațiile sunt nedrepte și neprobate. Am fost prima și singura de după Ceaușescu care a investit în turismul romanesc”,  a mai afirmat aceasta.

Decizia ce va veni de la Curtea de Apel București nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Instanța Supremă.

Procurorul DNA a cerut marți, la Curtea de Apel București (CAB), o pedeapsă de 12 ani de închisoare plus spor pentru Elena Udrea în dosarul penal privind finanțarea campaniei electorale din 2009, în care fosta ministră PDL este acuzată de spălare de bani și instigare la luare de mită.

O alertă cu bombă s-a dat în timpul judecării procesului Elenei Udrea, iar sala de judecată și întreaga Curte de Apel a fost evacuată, până la sosirea pirotehniștilor.

Elena Udrea era prezentă la acest termen al procesului, relatează Antena 3.

Poliția Capitalei a fost sesizată marți la prânz, prin SNUAU 112, de către un bărbat, că la Curtea de Apel București se află un dispozitiv exploziv. Clădirea a fost evacuată, iar la fața locului au ajuns pirotehniștii, care au făcut cercetări amănunțite. În jurul orei 13, verificările s-au încheiat fără găsirea unui dispozitiv exploziv.

Am ieșit cu toții! Eram în sala de judecată, la procesul Elenei Udrea. Ne-au evacuat, jandarmul a venit de urgență la președinte spunându-i că cei de la antitero sunt afară, este alertă cu bombă! Moment în care judecătoarea a suspendat ședința.

Este haos aici, la Curtea de Apel, pentru că sunt sute de procese și oamenii pleacă valuri-valuri, aleargă, sunt foarte speriați, și așteptăm ca cei de la antitero să vină înăuntru.

Prin apel la 112, un bărbat a fost cel care a sunat și a anunțat că cineva ar fi pus o bombă”a povestit un participant la ședința de judecată, potrivit sursei citate.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *