Președintele Klaus Iohannis a participat, joi seară, la recepția organizată de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, unde a transmis atât un mesaj despre lupta împotriva COVID-19, dar și către mediul de afaceri despre care a spus că ”trebuie să rămână un partener deosebit de important al statului român”.

Klaus Iohannis avertizează Guvernul despre mediul privat

Klaus Iohannis a mai subliniat că preocupările actuale ale Guvernului și ale Parlamentului pentru reforme și investiții ”trebuie transpuse cât mai curând în propuneri concrete”, care să vizeze reformarea unor sectoare cheie, în domenii precum sănătatea, educația, transporturile, dar și în planul interacțiunii dintre stat și cetățean, citat de G4MEDIA.

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj puternic Guvernului, spunând că ”întârzierile care există în aplicarea unor soluții sunt semnale puternice pentru membrii coaliției de guvernare”:

„Încă persistă necesitatea clarificării unor reglementări și nevoia simplificării procedurilor pentru eficientizarea activității statului, în vederea sprijinirii efective a mediului privat. Cunosc faptul că oamenii de afaceri așteaptă din partea Guvernului seriozitate și eficiență. Întârzierile care există încă în aplicarea unor soluții sunt, totodată, semnale puternice pentru membrii coaliției de guvernare”, a mai spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai subliniat o dată nevoia de ”unitate a partenerilor de coaliție”:

„Numai lucrând împreună, prin efortul comun al autorităților statului și al mediului de afaceri, putem atinge destinația drumului pe care România pornește la început de an, către reforma statului și bunăstarea economică. Pentru a atinge aceste deziderate este nevoie, totodată, de unitatea partenerilor de coaliție și de hotărârea lor în a lua deciziile corecte, chiar dacă sunt și decizii dificile”, a mai spus președintele Iohannis.

„Mediul de afaceri este și trebuie să rămână un partener deosebit de important al statului român, partener care poate contribui în mod cert la accelerarea reformelor și a proiectelor de investiții. Nu poate fi imaginată dezvoltarea României fără o simbioză public-privat, fără o colaborare corectă, bazată pe implicare, respect și transparență decizională”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *