Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că la Institutul ”Matei Balș” putea să se întâmple o tragedie mult mai mare.

Secretarul de stata declarat duminică seară, la Antena 3, că dacă incendiul nu era stins în timp scurt puteam să asistăm la o pierdere mai mare de vieți.

Raed Arafat, după tragedia de la Institutul Matei Balș: „Sistemul a funcționat foarte bine”

Raed Arafat precizează că la ”Matei Balș” au fost salvate peste 90 de persoane.

”Sistemul a funcționat foarte bine. Au funcționat și pompierii și serviciul de ambulanță și SMURD-ul. Au venit zeci de medici și asistenți de acasă chemați, nu au zis un cuvânt. Când s-a dat alarma, au venit să participe la intervenție”, a afirmat Raed Arafat, duminică seară, la Antena 3.

”Durează maxim 24 de ore de la a spune că s-a intervenit bine la a se învârti spre a ataca echipele de urgență”, a adăugat Raed Arafat, în direct la emisiunea ”Punctul de întâlnire”.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţăm, Raed Arafat, spune că au intervenit sute de oameni la tragedia de la ”Matei Balș”.

”Fiecare dintre ei a avut rolul lui și importanța lui la fața locului și inclusiv colegi din alte structuri, care nu sunt sub coordonarea Departamentului. Toți cei care au fost acolo au intervenit într-un singur sens, să salveze vieți într-un moment dificil, tragic, unde puteam să pierdem mult mai multe vieți dacă nu știam ce avem de făcut”, a punctat Arafat.

Totodata, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că nu a oferit nicio declarație cu privire la demisia sa, în contextul tragediei de la „Matei Balș”, subliniind că „dacă nu avem o știre, o fabricăm”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *