Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că adoptarea bugetului de stat în Guvern va mai întârzia câteva zile, deoarece aşteaptă de la miniştri propuneri de reforme privind companiile de stat. El a avertizat că, în cazul în care companiile nu vor avea planuri de reformare prin care să arate că revin pe profit, vor dispărea.

Florin Cîțu: Bugetul va fi adoptat până luni. Companiile fără program de reforme nu vor mai exista

„Bugetul pentru 2021 întârzie puţin, pentru că eu am cerut un lucru foarte important şi nu dau înapoi de la acest lucru. Subvenţiile sau cheltuielile care se duc către anumite sectoare din sectorul public, anul acesta, trebuie să fie legate de reforme.

Am spus foarte clar, nu se duce niciun ban către niciun sector dacă nu văd aceste reforme. Aştept să văd reforme care vin, vom forţa aceste reforme, dacă nu, prin limitele din buget, dar este anul reformelor 2021. Dacă nu facem acest lucru, vom continua să aruncăm bani buni în companii de stat care doar fac pierderi şi vor câştiga doar şmecherii”, a declarat Florin Cîțu, potrivit Digi 24.

„Acest lucru se opreşte, ajunge, acest lucru ajunge, nu se va mai întâmpla în perioada următoare, banii se vor duce doar în companii care vor arăta programe de reformă şi vor arăta că vor veni pe profit, dacă nu va exista aşa ceva acele companii nu vor mai exista, să fie foarte clar”, a afirmat Florin Cîţu, înainte de şedinţa conducerii PNL.

Prim-ministrul, Florin Cîțu, a reiterat că este momentul ca în sectorul public oamenii să-şi facă treaba pentru care au fost angajaţi.

„Vor fi criterii de performanţă la toate instituţiile. Trebuie să ne uităm la toate. Sunt foarte mulţi bani care se duc, de exemplu, în sectorul Sănătate – 65 de miliarde aproape, anul trecut. Trebuie să vedem aceşti bani cum au fost cheltuiţi şi dacă au fost cheltuiţi eficient, dar nu e vorba numai despre Sănătate.

În toate sectoarele din sectorul public se duc foarte mulţi bani, numai pe cheltuielile de personal sunt aproape 110 miliarde de exemplu, anul trecut”, a indicat Florin Cîţu

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *