Alina Gorghiu anunță: „Profesorii trimiși în judecată pentru fapte împotriva libertății și integrității sexuale să fie suspendați de la catedră”
Gorghiu atenționează că PSD nu poate schimba programul de guvernare fără negocieri cu PNL

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a anunțat joi depunerea unei inițiative legislative prin care profesorii trimiși în judecată pentru fapte împotriva libertății și integrității sexuale să fie suspendați de la catedră.

Alina Gorghiu anunță: „Profesorii trimiși în judecată pentru fapte împotriva libertății și integrității sexuale să fie suspendați de la catedră”

”Școala trebuie asociată cu principii sănătoase: educație, evoluție, siguranță. Realitatea a dovedit însă că această stare de normalitate în actul educațional, pe care cu toții ne-o dorim, este fragilă. Riscul de a fi destabilizată este mare și am în vedere cel mai recent exemplu: cazul care a scandalizat întreaga Românie, cel al profesorului de la Neamț”, a precizat senatoarea PNL, Alina Gorghiu.

”Astfel, dacă profesorul este trimis în judecată pentru săvârșirea unor fapte împotriva libertății și integrității sexuale sau pentru orice alte fapte penale incompatibile cu funcția deținută, urmarea firească este ca raporturile de muncă să se suspende de drept până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești. Este o măsură esențială pentru a asigura nu doar încrederea în școala românească, ci și o protecție sporită beneficiarului principal al actului educațional: elevul”, a mai spus senatoarea.

Potrivit senatoarei PNL, Alina Gorghiu, infracțiunile penale de natură sexuală necesită, în contextul sistemului de învățământ, atenție sporită. ”Orice act abuziv sexual direcționat către un elev reprezintă un atentat la buna sa dezvoltare emoțională și intelectuală”, subliniază ea, precizând că, spre deosebire de alte categorii de persoane (funcționari publici, magistrați, polițiști etc.), pentru cadrele didactice nu există dispoziții referitoare la suspendarea raporturilor de muncă în cazul săvârșirii unor fapte penale, a mai spus Alina Gorghiu.

Senatorul PNL de Timiș a făcut câteva precizări despre redeschiderea școlilor dar și despre ultimele noutăți din coaliția PNL – UDMR – USR – PLUS, într-o  intervenție la Antena 3.

“Este foarte bine să ne luăm și după măsurile luate de alte țări europene. Vrem, nu vrem, suntem obligați să ne uităm și peste graniță să vedem care sunt deciziile luate și de ceilalți”, a precizat Alina Gorghiu, oferind și câteva exemple de țări unde unitățile de învățămând s-au deschis”, a spus Alina Gorghiu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *