Diana Şoşoacă susține că eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari se va aplica „eventual” din legislatura viitoare, arătând cu degetul către șeful PNL, Ludovic Orban, pe care îl acuză că vorbea prea tare.

„Mă uitam la domnul Orban şi nu mi-am închipuit că există cineva care să poată să vorbească mai tare decât mine. Nu ştiu la cine a strigat, sincer, dar mi-aduc aminte când stăteam noi în Piaţa Victoriei şi-l strigam pe domnul Orban şi nu auzea”, a mai spus Diana Șoșoacă.

„Acum l-am auzit până în capătul sălii. Câtă demagogie ieftină. Domnule Orban şi stimaţi colegi care discutăm despre o demagogie ieftină. Articolul 15, alineatul 2 din Constituţie. V-am spus: toţi trebuie să vă cumpăraţi Constituţia României”, a spus senatoarea Diana Șoșoacă, scrie Digi 24.

Diana Șoșoacă îl atacă pe Orban pe tema pensiilor: „Nu mi-am închipuit că există cineva care să poată să vorbească mai tare decât mine”

„De ce minţiţi poporul român? Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile. Ceea ce votaţi dumneavoastră acum eventual se va aplica la următoarea legislatură. Restul pensiilor rămân valabile”, a declarat Diana Şoşoacă.

Totodată, Diana Șoșoacă proiectul de lege nu va trece de Curtea Constituţională.

„Ştiu foarte sigur deciziile Curţii Constituţionale. Sunt sigură că vor merge pe drepturi câştigate. Dacă dumneavoastră chiar doriţi să schimbaţi această lege, mergeţi juridic, mergeţi cu jurişti foarte buni şi făceţi-o în aşa fel încât să treacă şi de Curtea Constituţională şi să se aplice din acest moment. Însă n-o să reuşiţi. Neretroactivitatea legii civile”, a mai spus Diana Șoșoacă.

Claudiu Târziu, liderul grupului parlamentar senatorial AUR, a anunţat luni, în plen, excluderea din partid a senatoarei Diana Şoşoacă şi revocarea acesteia din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, cât șo din cea de membru al Comisiei juridice.

„Partidul AUR a exclus-o din rândurile sale pe doamna Diana Şoşoacă, după cum ştiţi. Prin urmare, o revocăm din toate funcţiile pe care le deţine ca membru al grupului AUR, aşa încât propunem ca doamna Şoşoacă să nu mai facă parte din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, respectiv, Comisia juridică din cadrul Senatului”, a declarat Claudiu Târziu,

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *