Ministerul Economiei, Claudiu Năsui, a publicat pe o platformă specială toate contractele cu valoarea mai mare de 5.000 de euro încheiate cu statul, a anunțat joi ministrul de resort Claudiu Năsui.

„Transparenţă totală. Ministerul Economiei publică toate contractele cu statul. În primele zile de mandat am cerut toate contractele încheiate de minister în valoare de peste 5.000 de euro. Ele nu trebuie să rămână doar la ministru, ci trebuie să fie văzute de toţi contribuabilii” a afirmat ministrul Economiei, Claudiu Năsui, într-o postare pe Facebook.

Potrivit ministrului Claudiu Năsui,  românii plătesc taxe și impozite mari și au dreptul să știe ce se întâmplă cu banii pe care îi plătesc.

Claudiu Năsui: Ministerul Economiei a publicat toate contractele încheiate cu statul. Contribuabilii să știe pe ce se duc banii lor

„Contribuabilii români plătesc taxe şi impozite în România şi încă mari (avem cea mai mare povară fiscală pe salariile mici din UE). Este normal să ştie nu doar marile direcţii în care merg banii lor, ci şi concret la cine şi pe ce s-au dus. Nu ne oprim aici”, a spus Claudiu Năsui.

„De îndată ce ne putem organiza în minister de sine stătător, vom modifica procedura de lucru, astfel încât nicio factură pentru un contract de peste 5.000 de euro să nu mai poată fi făcută dacă contractul nu este deja urcat în această platformă publică”, a mai adăugat  Năsui.

Ministrul Economiei,Năsui a decis să renunțe la planul de a muta o directoare din Ministerul Finanțelor la Ministerul Economiei, în condițiile în care aceasta are o decizie nedefinitivă de colaborare cu Securitatea.

„Am renunțat la numirea ei în calitate de secretar general tocmai din cauza dosarului CNSAS, dar m-am gândit că un transfer de la un minister la altul nu va fi problematic. Mutarea ei ar fi fost de pe postul pe care îl ocupă acum, pe fix același post la economie. Am renunțat la mutare. Îmi cer scuze pentru toată situația creată”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.