Image default
Actualitate

Renate Weber: Nu am sesizat CCR pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Legea merge la promulgare

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat pentru Digi24.ro că nu a sesizat Curtea Constituțională pentru legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor. Asociația Foștilor Parlamentari a înaintat o petiției Avocatului Poporului în care cerea sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate.

„Nu am sesizat Curtea Constituțională. Termenul a expirat ieri. Nu am identificat niciun motiv de neconstituționalitate”, a declarat Renate Weber, pentru Digi24.ro.

Avocatul Poporului a precizat că a primit petiția Asociației Foștilor Parlamentari în care i se cerea să conteste la Curte legea care elimină indemnizația pentru limita de vârstă a parlamentarilor.

„Am primit petiția asociației, astăzi am vorbit la telefon și le-am explicat de ce nu înaintăm o sesizare”, a explicat Renate Weber.

Marcel Ciolacu spune că PSD se va opune schimbării Avocatului Poporului. „Este pe mandat”, argumentează președintele PSD. „Cum te apuci să ataci? Categoric, dacă vor forța schimbarea doamnei Weber, vom ataca decizia la CCR”, a adăugat Ciolacu. Ludovic Orban, a anunţat marţi dimineață că Parlamentul a demarat procedura privitoare la revocarea lui Weber.

Marcel Ciolacu spune că PSD se opune schimbării Avocatului Poporului: Renate Weber este o instituție.

„Renate Weber e o instituţie din instituţiile statului de drept, Avocatul Poporului, CCR. Cum te apuci să ataci? Este pe mandat. De ce vii pe un anumit mandat şi ataci? Categoric, dacă vor forţa schimbarea doamnei Renate Weber, o să atacăm hotărârea la Curtea Constituţională. Şi categoric, în primul rând mă voi adresa familiei socialiştilor europeni şi nu numai pentru acest atac, până la urmă, la statul de drept. Nu ai justificările necesare să vii cu aşa ceva”, a spus Marcel Ciolacu la TVR, citat de Digi 24.

„Poate am uitat acele ordonanţe date noaptea, fără să ţii seama de drepturile şi libertăţile românilor, încălcând Constituţia. Nu ai voie, indiferent că e stare de război, că este pandemie, să creezi un asemenea precedent cum a creat preşedintele Iohannis susţinând un partid politic. A depăşit o linie roşie. Renate Weber a venit şi a spus – înţeleg că este pandemie, dar nu depăşiţi linia roşie de încălcare a drepturilor şi libertăţilor”, a spus Marcel Ciolacu la TVR 1.

Related posts

CCR a decis: numirea lui Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ e constituţională

Andrada Ionescu

Ludovic Orban: „baroni și baroneți roșii” țin România captivă

Constantinescu Gabriel

PSD nu votează bugetul, spune Marcel Ciolacu. „Eu vreau să știu care este filozofia”

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment