Kelemen Hunor anunță: "Marea majoritate a sporurilor vor fi anulate anul viitor".

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, marţi seară, că marea majoritate a sporurilor acordate în prezent bugetarilor vor fi desfiinţate, începând din 2022.

Kelemen Hunor a precizat, la Realitatea Plus, că sporurile ar putea fi înlocuite de premii pentru cei care fac performanţă şi sunt eficienţi.

„Urmează un proiect de lege prin care toate sporurile vor fi discutate şi marea majoritate a sporurilor vor fi anulate, fiindcă nu se poate prin ordonanţă de urgenţă. Trebuie o analiză foarte serioasă.În acest an sporurile rămân în venitul de bază”, a declarat Hunor.

Kelemen Hunor anunță: „Marea majoritate a sporurilor vor fi anulate anul viitor”.

„Marea majoritate a sporurilor trebuie să dispară şi eventual pentru ordonatorii principali de credite trebuie lăsată posibilitatea de a da premii pentru cei care au performanţă, pentru cei care au eficienţă şi atunci se poate diferenţia între oameni care îşi fac treaba aşa cum trebuie. Dar e nevoie de o analiză. Nu se poate face într-o lună de zile o asemenea analiză şi nu se poate prin ordonanţă de urgenţă”, a subliniat Kelemen Hunor.

Acesta a adăugat că a fost o discuţie lungă în coaliţie privind sporurile bugetarilor şi că este convins că de anul viitor aceste sporuri nu vor mai exista.

Eliminarea sporurilor de la stat va fi decisă peste o lună, după o analiză „extrem de serioasă și precisă”, a anunțat vicepremierul Kelemen Hunor. „Nu te obligă nimeni să lucrezi la stat dacă sunt așa de multe pericole la fiecare colț” a spus reprezentantul UDMR.

Analiza cu privire la eliminarea sporurilor de la stat va fi prezentată după o lună de ministrul muncii, Raluca Turcan, a anunțat Kelemen Hunor, iar ulterior coaliția de guvernare va decide ce se întâmplă cu acestea.

Eu am spus că trebuie să vedem – și asta a fost decizia coaliției – toate sporurile, fiindcă în acest moment, dintre colegii mei, nimeni n-a știut câte sporuri există. Am spus să vină ministrul Muncii, doamna Turcan, cu o analiză extrem de serioasă și extrem de precisă exact într-o lună de zile și, după aceea, acele sporuri trebuie eliminate, trebuie discutate prin lege”, a declarat Kelemen Hunor, marți seară, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat de pe B1TV.

 

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *