Premierul Florin Cîțu a declarat că reforma în sectorul public a început prin stoparea creşterii anvelopei salariale, măsură care ar urma să fie decisă şi pentru anul viitor, dar mai are ca şi componente digitalizarea şi restructurarea companiilor de stat cu probleme, scrie Digi 24.

„Este adevărat, şi de aceea am luat aceste măsuri anul acesta, o măsură nepopulară de a menţine anvelopa salarială la nivelul anului trecut, iar anvelopa salarială rămâne şi anul viitor, creşte foarte puţin, la acelaşi nivel. Reforma aşa începe, prin stoparea creşterii anvelopei salariale şi forţând reforma în interiorul sistemului. Ştiu foarte bine ce spuneţi, că e competiţie neloială din partea statului”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu anunță că salariile bugetarilor vor fi înghețate și anul viitor

„Şi e nu numai pe salarizare, este şi modul în care statul lucrează cu sectorul privat, în momentul în care statul controlează sectorul privat şi aşa mai departe, sunt multe probleme aici şi de asta e nevoie şi de transparentizare, dar şi de un mod mai eficient al statului pe care-l vom face prin digitalizare”, a declarat Florin Cîțu.

„Eu nu cred că a schimba oameni, a pune un om nou pe un proiect pe care-l avem de ani de zile va rezolva problema. Nu, digitalizarea este sau transformarea digitală a statului este cel mai obiectiv mod de a face un stat suplu, eficient, cu care să lucrezi ok”, a afirmat Florin Cîţu.

Premierul Florin Cîțu a adăugat că „statul, aşa cum e el, ne trage în jos, când vorbim de dinamică economică”.

„Este o frână în dezvoltarea economiei, cu toate arieratele şi cu toate problemele pe care le are. Şi am început şi veţi vedea că anul acesta începem uşor. (…) Avem 30 de ani de socialism cu faţă umană, asta a fost problema României, de acolo ni se trage problema, de la Iliescu şi de la proprietatea privată care e ‘un moft’, avem două probleme mari. Într-un stat în care piaţa îşi alege campionii, proprietatea privată e sfântă şi de aici pornim şi în direcţia asta mergem, eu acolo vreau să ajung. Deci, campionii sunt aleşi de piaţă, nu de stat”, a declarat Florin Cîţu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *