Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a afirmat, că nu se impune carantinarea Bucureștiului în prezent.

“Dar ține de o anumită dinamică, analiză obiectivă, nu doar datelor statistice, în funcție de riscuri. Decizia nu trebuie să fie cu caracter politic”, consideră Ludovic Orban.

„Spun ceea ce am spus un an de zile. Cu cât mai mulți români respectă regulile, cu atât sunt necesare mai puține restricții.

Noi n-am avut decât un mic lockdown în perioada stării de urgență și nici atunci n-am închis toate activitățile economice, așa cum au procedat alte țări”, a declarat Orban.

Acesta spune că susține sancționarea firmelor, restaurantelor, cluburilor care nu respectă restricțiile cu suspendarea autorizației de funcționare.

“Eu credeam că s-a depus la Senat amendament pe tema asta. În cazul în care la dezbaterea în Camera Deputaților voi vorbi cu colegii mei să se depună un amendament, dacă, se poate găsi o formulă astfel încât Guvernul să modifice”, a mai spus președintele Camerei Deputaților.

Ludovic Orban a precizat că atunci când au fost permise, evenimente precum nunți, botezuri au dus la creșterea numărului de infectări acolo unde nu s-au respectat restricțiile.

“S-a dovedit că principala sursă de infectare atunci când erau permise nunțile botezurile erau aceste evenimente, nu s-au păstrat măsurile de distanțare, nu s-a respectat numărul de participanți”.

“Mai este o măsură. Sunt dezbateri la nivelul european privind modul în care se va permite unele activități pentru persoanele vaccinate”, a mai afirmat acesta.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *