Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că măsura de plasare a Bucureștiului în carantină este evitată „pe cât posibil prin intensificarea controalelor. Nicușor Dan subliniază importanţa respectării regulilor sanitare pe parcursul următoarelor două luni, până când mai mulți români vor fi vaccinaţi.

Nicuşor Dan: Încercăm să evităm carantina în Bucureşti. Mai avem de trecut două luni

„Tot ce înseamnă măsuri de închidere a şcolilor, de închidere a activităţilor economice, cum sunt mall-urile, sunt măsuri obligatorii, care urmează nişte acte normative emise de autorităţi naţionale. Noi, autorităţi locale, nu putem decât să ne conformăm. La această discuţie între primul ministru şi primarii din Bucureşti am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă de reglementare, care să evite carantinarea Bucureştiului”, a spus Nicușor Dan, potrivit Digi 24.

„Sunt două chestiuni. Una – o înăsprire normativă acolo unde nu se respectă legea, pentru că am văzut cu toţii locuri unde nu se respectă legea şi pentru care sancţiunea este foarte greu să fie aplicată, iar acesta este atributul autorităţilor naţionale. În ceea ce priveşte autorităţile locale, controlul pe măsurile care există în acest moment, control pe fiecare din secţiuni şi în cazul Primăriei Capitalei e vorba de poliţia locală şi de transportul în comun”, a adăugat primarul Nicușor Dan.

Nicușor Dan a mai spus că poliţia locală va face controale în mijloacele de transport în comun, în care se constată în mod frecvent abateri.

„Există raportări pe fiecare dintre linii, acolo unde, din partea operatorului de transport public STB, şoferii ştiu că nepurtatul măştii este mai intens. Şi acolo o să trimitem poliţia locală, a precizat edilul Nicuşor Dan.

Edilul Nicușor Dan a mai spus: „Suntem practic în aceeaşi situaţie în care am fost în creşterea din noiembrie-decembrie. Aceleaşi măsuri de atunci – mai puţin deschiderea şcolii – sunt în vigoare în momentul acesta. Bineînţeles că este şi o oboseală a populaţiei faţă de un an de zile de restricţii. Totul este ca autorităţi şi cetăţeni să fie responsabili şi să trecem cu bine. Mai avem de trecut două luni, pentru că este o cantitate mare de vaccinuri care urmează să vină în România în lunile aprilie-mai. Deci noi trebuie să mai rezistăm partea aceasta de lună martie şi luna aprilie, când un număr mare de români o să fie vaccinaţi”.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul