Ambasadorii statelor NATO au participat la Parlament la o masă rotundă. Evenimentul a fost prilejuit de aniversarea a 72 de ani de la înființarea organizației. Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban și Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană au fost gazdele membrilor corpului diplomatic acreditat la București. Moderatorul manifestării a fost deputatul Sorin Moldovan, vice-președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților.

„#NATO oferă securitate pe scena internațională, iar România este o parte foarte importantă în ceea ce privește securitatea în flancul estic și la Marea Neagră. După 72 de ani, cele 30 de state membre fac din NATO o alianță mai puternică și mai unită ca niciodată.” a scris Sorin Moldovan pe pagina sa de Facebook.

Tema reuniunii a fost importanța geostrategică a Mării Negre și contribuția României la „Flancul Estic”. La discuții au fost prezenți Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, General-locotenent Daniel Petrescu– Șeful Statului Major, Dan Neculăescu – Secretar de Stat MAE și Sorin Grindeanu– Președintele Delegației României AP-NATO.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *