Ciprian Ciucu, anunț cu privire la eliberarea spațiilor comerciale de la Metrou: Simbolul prăduirii şi ilegalităţilor anilor ’90, reprezentat de “sindicatul” de la metrou, trebuie să ajungă la sfârşit

Primarul Ciprian Ciucu anunţă că spaţiile comerciale din staţiile de metrou din Sectorul 6 vor fi înlăturate. Acţiunea va începe peste câteva zile, spune edilul şef.

Ciprian Ciucu, anunț cu privire la eliberarea spațiilor comerciale de la metrou

Ciprian Ciucu susţine că mai are de parcurs câteva proceduri pentru a începe şi în Sectorul 6 acţiunea de eliberare a spaţiilor de la metrou de chioşcurile amplasate în mod „abuziv”. Acţiunea ar putea începe peste două zile.

”Da, mizeria tranziţiei, simbolul prăduirii şi ilegalităţilor anilor ’90, statul în stat, reprezentat de “sindicatul” de la metrou trebuie să ajungă la sfârşit. Primăria Sectorului 6, este alături de ministrul Transporturilor şi de ministrul de Interne în procesul de punere în legalitate a spaţiilor ocupate abuziv la metrou pe raza teritoriului Sectorului 6.”, a transmis, miercuri Ciprian Ciucu.

Ciprian Ciucu a explicat că procesul va începe săptămâna viitoare cel mai târziu.

”Am primit ieri o adresă a Metrorex în acest sens şi lucrăm la punerea în legalitate (sunt câteva formalităţi) să demareze vineri sau, cel mai târziu, săptămâna viitoare. Poliţia Locala şi ADP Sector 6 vor elibera spaţiile Metrorex de acele chioşcuri parazit, care generează imense probleme inclusiv pe avizare ISU (avem un raport în acest sens) şi… să nu uităm de Colectiv”, a mai transmis Ciucu

Ministerul Transporturilor a anunţat miercuri că a început evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale de la metrou.

Totodată, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, consideră că suspendarea de către CGMB, pentru un an, a PUZ-urilor coordonatoare ale sectoarelor 2, 3, 4, 5 şi 6 reprezintă o oportunitate.

Ciprian Ciucu a declarat că are în vedere „un mecanism” prin care să pună ordine în urbanism, iar dezvoltarea să nu mai fie lăsată la cheremul celor care vor să facă doar profit.

„Consiliul General şi primarul general au suspendat aceste PUZ-uri. Bine au făcut, că aveau foarte mari probleme, dar asta nu înseamnă că trebuie să oprim dezvoltarea în Bucureşti. Pentru mine, această suspendare de PUZ-uri este practic o oportunitate, pentru că putem să facem PUZ-uri la vedere, cu specialişti, super-transparent, tot timpul să se ştie ce se întâmplă şi cum optimizăm teritoriul Sectorului 6 şi am câteva zone cu presiune imobiliară formidabilă şi am gândit un mecanism prin care nimeni să nu aibă ce comenta, în sensul că ar fi interese ascunse sau altceva”, a declarat Ciprian Ciucu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *