Premierul Florin Cîțu a vorbit la TVR 1 despre situația epidemiologică din țară.. Șeful Executivului se declară convins că românii vor dori să se vaccineze mai ales că venirea verii înseamnă mers la plajă, concerte, spectacole în aer liber.

Totodată, Florin Cîțu transmite că doar persoanele vaccinate vor avea parte de acces la acest tip de distracție.

„Ieri am depășit trei milioane de persoane vaccinate. E important, sunt 20% dintre persoanele care trebuie vaccinate. Avem un obiectiv: 1 iunie, 5 milioane de persoane vaccinate. Este o țintă realistă. Calculul este simplu. Noi ne-am ocupat de două lucruri. 1. Am comandat dozele. 2. Am creat capacitatea. Astăzi, putem vaccina 120.000 persoane pe zi. Azi am vaccinat peste 80.000”, a spus Florin Cîțu.

„Acum este momentul să împingem lucrurile. Este momentul pe care îl așteptăm de un an. Să avem dozele, să ne vaccinăm toți! Acum putem vedea sfârșitul pandemiei. Era scandal până acum, nu erau doze, totul era confuz. Folosim tot ce avem, Pfizer, Moderna, avem toate tipurile de vaccin”, a mai spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu: „După 1 iunie, măsuri de relaxare”

După 1 iunie putem discuta despre anumite măsuri de relaxare. Nu, masca încă nu e momentul să renunțăm la ea. Dar putem discuta după 1 iunie de alte lucruri”.

„Avem deja 3 milioane de persoane vaccinate. Veți vedea că oamenii se vor vaccina. Vara trecută, când au vrut să meargă în concedii, era nevoie de un test PCR. Dintr-o dată, a crescut numărul de teste fiindcă oamenii voiau să meargă în concedii. Și acum va fi la fel”, a spus Florin Cîțu.

„Este o diferență între vaccinare la orașe și sate. Este nevoie de centre mobile de vaccinare. Dar la sate avem nevoie și de liderii de opinie din comunitatea respectivă. Am discutat și cu toate cultele religioase, din partea tuturor există susținere totală (…) Există teste de la DSP-uri pentru școli. Doar 2% au fost folosite. Ministerul Sănătății și cel al Educației vor ajunge la o soluție în privința testelor”, a mai spus  Florin Cîțu/

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *