Premierul Florin Cîțu spune că bugetul Capitalei, respins inclusiv prin votul consilierilor USR PLUS, nu a fost discutat în ședința coaliţiei din această seară, dar că a vorbit vicepremierul Dan Barna despre acest subiect.Cîțu a avertizat că un Bucureşti fără buget „înseamnă probleme pentru toată lumea”.

„Nu am discutat în coaliţie despre bugetul Capitalei. Am discutat cu domnul preşedinte Barna şi vom media dacă este nevoie”, a spus Florin Cîţu după ședința coaliției.

Florin Cîțu anunță:Un București fără buget înseamnă probleme pentru toată lumea

„E important să avem un buget la Bucureşti, pentru că orice întârziere a bugetului municipiului Bucureşti însemnă întârzieri de investiţii, întârzieri de facturi care se vor întoarce apoi şi nu vreau să ajungem să cerem bani de la bugetul de stat”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat care ar fi soluția de compromis în această situație,Florin Cîțu a răspus: „Soluţia de compromis este să avem un buget cât mai repede. Este nevoie să deblocăm această situație cât mai repede pentru că un București fără buget înseamnă probleme pentru toată lumea”

Bugetul Capitalei a fost respins în ședința de astăzi cu 17 voturi pentru, 22 împotrivă și 14 abțineri. Consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile „nu sunt realiste”.

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, după ședința de guvern, că se va implica în scandalul de la București dintre consilierii USR PLUS și primarul general Nicușor Dan. Florin Cîțu spune că va avea o discuție cu copreședintele USR PLUS Dan Barna și că îi va invita la discuții pe consilierii din București pentru a media disputa. „Avem nevoie de un buget al Bucureștiului rapid”, a declarat Cîțu.

Întrebat dacă funcționează coaliția, după cea mai recentă dispută pe bugetul Capitalei, Cîțu a spus că „funcționează foarte bine”. Premierul spune însă că nemulțumirile din București trebuie rezlovate rapid.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *