Moțiune împotriva lui Voiculescu depusă de PSD împotriva acestuia
Moțiune împotriva lui Voiculescu depusă de PSD împotriva acestuia

Lumea Politică vă prezintă adevăratul scandal din jurul bugetului Capitalei. USR a votat împotrivă și a blocat administrația Bucureștiului dintr-un motiv ascuns și perfid. Discipolii lui Vlad Voiculescu s-au arătat nemulțumiți că primarul Nicușor Dan nu vrea să-i lase viceprimarului Horia Tomescu dreptul de a angaja pe cine vrea el fără să fie controlat de nimeni.

În spatele acestei decizii stau pozițiile de membrii ai Consiliilor de Administrație de la spitalele din București. Criticii lui Vlad Voiculescu l-au acuzat tot timpul pe acesta că dorește controlul spitalelor pentru că există grupuri de interese care îl susțin.

Vă prezentăm oamenii care doreau discipolii lui Vlad Voiculescu să-i numească în Consiliile de Administrație de la spitalele bucureștene.

Apostol Marian Răzvan secretar la pizzerie și cuțitar în tinerețe

Apostol este cea mai șocantă propunere a USR PLUS pentru un post în CA. Fost șef de echipă de instalatori sau secretară la o pizzerie, Apostol nu cadrează deloc în peisajul haștag.În 2004 el și-a înjunghiat prietena în fața unui cămin din cartierul bucureștean Băneasa.Propunerea USR pentru conducerea unui spital a fost atunci reținut și acuzat de tentativă de omor. 

„Omul nou” propus de viceprimarul Horia Tomescu a fost ocupat vreme cu acuzația, iar facultatea a început-o în 2009, la 16 ani de la terminarea liceului. O altă controversă din viața omului propus de USR PLUS este faptul că până curând a fost angajatul celebrei firme Libro Events, campioana controversată a licitațiilor publice. Firma la care a lucrat cuțitarul USR a beneficiat de mai multe contracte bănoase în administrația Firea.

Alexandra Cacioianu

Fiica unui milionar controversat asociat cu Băhăian care-și turna rivalii în ciment

O altă propunere controversată a viceprimarului Tomescu este tânăra Alexandra Flori Căcioianu. Este fiica milionarului Virgil Cacioianu, fostul director al Șantierului Naval Giurgiu. Tatăl ei a devenit cunoscut după implicarea în afacerile interlopului Sergiu Băhăian. Acesta din urmă omora oamenii pe numele cărora trecea firme fantomă și-i turna în beton.

Fata nu trebuie judecată după păcatele tatălui sau ale asociaților săi. Cu toate acestea propunerea USR PLUS este implicată în afacerile tatălui. Ea este administrator în Avemar (contracte cu Romsilva, Administrația Porturilor Fluviale, etc).

Când firma fetei avea doi angajați și 97.000 de lei rulaj ea a câștigat surprinzător un contract de 3 milioane de lei de la foștii colegi ai tatălui ei. Acesta nu este singurul contract public al fetei USR.

Aurel Pavel omul lui Gabriel Oprea de la Mogoșoaia

„Omul nou” propus de USR PLUS să conducă un spital este Aurel Pavel. El a fost patru ani vice-primar UNPR la Mogoșoaia. Alți zece ani a fost consilier local în aceiași localitate și angajat al CJ Ilfov.

Aurel Pavel s-a angajat la Administrația Spitalelor în plin mandat al Gabrielei Firea. El a fost reșapat de USR după alegerile din 2021. Nu știm dacă omul hulitului Gabriel Oprea a ajuns pe listă pus de Vlad Voiculescu sau de Horia Tomescu.

Claudia Pleșan de la DNA pe lista USR

Claudia Pleșan a fost și ea pusă pe lista întocmită de Tomescu pentru numirea în CA-uri la spitalele din București. Femeia are experiență în lumea medicală. Ea este economist și a lucrat la mai multe spitale. Cu toate acestea, alegerea nu este chiar potrivită. Claudia Pleșan a intrat în atenția DNA în scandalul doctoriței cu diplomă falsă de la Spitalul Județean Ilfov.

Propunerea lui Horia Tomescu este în contradicție chiar cu spusele USR referitoare la penalii din funcțiile publice.

Caterincă de studii sau experiență

În afara cazurilor spectaculoase întreaga listă a USR este plină de sincope. Discipolii lui Vlad Voiculescu au făcut o selecție care arată lipsă de experiență. Prezentăm punctual propunerile pe care viceprimarul Horia Tomescu dorea să le facă fără să-l întrebe pe Nicușor Dan.

  • Daniela Alina Alexandrescu – 3 ani casieră la Kaufland și 9 luni ca secretară
  • Florin Barbu – un fost comisionar vamal
  • Dimitriu Violeta – fostă șefă la magazinul Romarta. Absolventă de Spiru Haret la 21 de ani de la terminarea liceului.
  • Ionela Cruceru – fostă secretară la Galo Nero. Acolo a avut, conform CV-ului legătură și cu medicina: „Înştiinţam medicului de medicina muncii, DSP şi ITM, cu privire la starea de graviditate a unor angajate” susține ea în CV.
  • Aurelian-Cristian Kitu – 3 ani casier la Carrefour și Pizza Hut și un fel de șef al casierilor Telekom din București.
  • Andreea Popescu – intrată în sistemul medical din postura de Insotitor de bord la Star East Airline. O perioadă a făcut check-in în Dubai.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *