Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu recunoaște că este nemulțumit de ritmul vaccinărilor în rândul personalului din școli, dar spune, pe de altă parte, că învățământul românesc nu-și permite să renunțe la cadrele didactice ca formă de sancțiune.

Întrebat dacă profesorii care nu s-au vaccinat vor fi dați afară, ministrul Sorin Cîmpeanu a răspuns că nu a vorbit și nu va vorbi de această posibilitate. „Am încredere în profesori că în cele din urmă vor înțelege cu toții”, a punctat ministrul la Digi 24.

„Este evident că riscul pentru elev este mai mare atunci când profesorul nu este vaccinat, dar dacă merită asumarea acestui risc „este un calcul pe care îl facem fiecare dintre noi”, a spus ministrul. „Beneficiile educației sunt mult mai mari. Fără educație trebuie să înțelegem că vom avea medici nepregătiți, ingineri nepregătiți, o țară întreagă nepregătită și o vom duce rău cu toții fără educație”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: Posibilități „zero” de a înlocui profesorii

Ministrul Sorin Cîmpeanu a spus că rata de vaccinare este de peste 50 la sută în rândul cadrelor didactice și a trecut de 44 la sută pe ansamblul personalului din învățământ (personal didactic, personal nedidactic și personal didactic auxiliar). „Trebuie să recunosc, de o lună de zile, progresul (în cazul vaccinărilor – n.r.) există, dar este foarte lent, de ordinul a 200-300 de persoane vaccinate pe zi (…), or în luna martie aveam peste 6.000 de persoane vaccinate pe zi”, a menționat ministrul.

Întrebat cine i-ar putea convinge pe profesori să se vaccineze, ministrul Sorin Cîmpeanu a răspuns: „Noi, cu multă perseverență, facem tot ce putem face, în limitele de competență. Nu e foarte simplu să-ți trimiți secretarii de stat în toate județele României”.

Sorin Cîmpeanu crede însă că profesorii ar trebui să fie mai deschiși la argumentele științei. „Mai ales după o perioadă atât de lungă de criză pot să înțeleg frustrările, expunerea la fake news și la manipulare, pot să înțeleg aceste lucruri și pot să  înțeleg că e nevoie de timp și de perseverență, e nevoie de persoane credibile – cele cu competențe în domeniul medical – care trebuie să risipească aceste semne de întrebare pe care până și cadrele didactice le au”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *