Școala fizică va înlocui școala online pentru toți elevii dacă vor fi îndeplinite anumite condiții, a afirmat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Sunt necesare cumularea unor condiții care țin de rata de incidență a coronavirusului pentru ca cursurile să fie reluate peste tot în format fizic.

Până atunci însă, de miercuri, revin la cursuri preșcolarii și elevii din clasele primare, iar cei din anii de gimnaziu vor face ore online sau în format fizic în funcție de două scenarii privind rata incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus.

Pentru că predarea online a generat dezechilibre psihice, emoționale, sociale, a generat angoase, deficit de atenție, am insistat în revenirea la școală cu prezență fizică. Astfel, încă de mâine (miercuri, 5 mai – n.r.), 1,4 milioane de elevi din învățământul primar și preșcolar vor putea reveni la școală cu prezență fizică. Se adaugă cei din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a din școlile care funcționează în localități în care rata de incidență este mai mică de 1/1.000. Este vorba despre 2.057 de localități astăzi, când vorbim. Scenariul va fi refăcut în ziua de vineri”, a explicat Sorin Cîmpeanu, marți seara, la B1TV.

Școala fizică. Întrebat în ce moment ar putea fi aduși toți elevii la școală fizic, ministrul Educației a răspuns:

Deîndată ce trendul epidemiologic descendent va fi confirmat (…), dacă vom înregistra progrese în campania de vaccinare a personalului din învățământ, Ministerul Educației va fi îndreptățit să formuleze o propunere de reluare a prezenței fizice fără diferențiere în funcție de scenariu. Acest lucru se va putea întâmpla peste circa două săptămâni, când vom solicita o analiză de moment prin care cei îndreptățiți din punct de vedere epidemiologic ne vor putea spune dacă pot fi reluate cursurile cu prezență fizică sau nu”.

Elevii din clasele care nu sunt terminale (…) urmează să încheie semestrul doi pe 25 iunie. Sunt aproape opt săptămâni de școală. Fiecare săptămână de școală, cu prezență fizică, este esențială, în opinia mea”, a subliniat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *