Vaccinarea copiilor de peste doi ani ar putea avea loc din toamnă în SUA
Vaccinarea copiilor de peste doi ani ar putea avea loc din toamnă în SUA

Vaccinarea copiilor de peste doi ani ar putea avea loc din toamnă în SUA, cu serul produs de compania Pfizer. În prezent se fac teste pe grupa de vârstă între 6 luni și 11 ani.

Pfizer a anunțat că plănuiește să ceară autorizarea de urgenţă a vaccinului anti-Covid pe care îl produce, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 11 ani în septembrie, relatează cnn.com, citat de B1TV.

Vaccinarea copiilor. Anunţul vine la două zile după ce autortăţile americane au comunicat că copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani ar putea primi doze de vaccin Pfizer / BioNTech încă de săptămâna viitoare.

O cerere de prelungire a autorizaţiei de urgenţă a vaccinului Pfizer / BioNTech pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani a fost depusă la începutul lunii aprilie în Statele Unite, iar decizia Agenţiei Statelor Unite pentru Medicamente (FDA) este aşteptată până la începutul săptămânii viitoare.

Vreau ca părinţii americani să ştie că atunci când va veni acest anunţ, vom fi gata să acţionăm imediat. 20.000 de farmacii vor putea vaccina adolescenţii pe loc”, a spus președintele american Joe Biden.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.