Alexandru Rafila
Rafila, ironic la adresa lui Cîţu: Este un om norocos. Fără să atingă ţintele de vaccinare, a constatat că pandemia nu mai evoluează

Alexandru Rafila susține că Guvernul nu-și va atinge țintele asumate în campania de vaccinare anti-COVID, însă premierul Florin Cîţu „este un om norocos”, pentru că, fără să reuşească să atingă aceste ţinte, „a constatat că pandemia în România nu mai evoluează”.

Rafila precizează că, în ritmul actual de vaccinare, până la finele anului „maxim 7 milioane de oameni se vor vaccina”.

Alexandru Rafila: „Fără să atingă ţintele de vaccinare, a constatat că pandemia nu mai evoluează”

„În ce priveşte campania de vaccinare, am văzut de curând că prim-ministrul a spus că toate declaraţiile lui anterioare nu au fost legate de ţinte, ci au fost o discuţie de principiu – ce bine ar fi să… (…) Mai întâi am aflat de 5 milioane de persoane vaccinate la data de 1 iunie, apoi de 10,4 milioane de persoane – în septembrie, aceeaşi cifră la 1 august şi ne-am tot învârtit în jurul unor cifre. Am aflat acum de fapt că scopul vaccinării era oprirea pandemiei”, a declarat Alexandru Rafila.

„Domnul Cîţu este un om norocos. Fără să reuşească să atingă niciuna dintre ţintele asumate, a constatat că pandemia în România nu mai evoluează. Ce se va întâmpla în situaţia în care în toamnă vom înregistra un număr important de cazuri şi ne vor reîntoarce la o situaţie de restricţii pentru populaţie, care va bloca din punct de vedere economic şi social ţara?”, a mai spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, deputat PSD, a adăugat că „această flecăreală” legată de vaccinare nu este un element de seriozitate şi de consecvenţă.

„Dacă din punct de vedere logistic lucrurile nu pot fi reproşate, domnul doctor Gheorghiţă şi-a făcut treaba, din punct de vedere al organizării efective a campaniei, mai ales de comunicare şi de informare, de convingere a populaţiei, de transmitere a unui sentiment de siguranţă şi de încredere în Guvern, lucrurile au fost ratate pe toate planurile”, a declarat Alexandru Rafila.

„Este clar că ţintele nu au fost atinse, nici nu vor fi atinse, pentru că inconsecvenţa şi neseriozitatea sunt lucrurile pe care le transmite Guvernul pentru o problemă de sănătate publică foarte serioasă”, a adăugat Alexandru Rafila.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *