Renate Weber
Renate Weber

Renate Weber a dat în judecată Parlamentul României, la Curtea de Apel București, după ce a fost revocată din funcție. Termenul fixat pentru ședință este 2 iulie.

Renate Weber a dat în judecată Senatul și Camera Deputaților, data înregistrării dosarului fiind 17 iunie, la Curtea de Apel București.

„Decizia CCR privind revocarea Avocatului Poporului este un alt subiect de mare interes. Cred că toţi cetăţenii aşteaptă decizia de mâine (marţi – n.r.) din partea judecătorilor CCR. Noi ne aşteptăm să fie o decizie favorabilă, pentru că revocarea doamnei Renate Weber a fost ilegală şi neconstituţională şi această monstruoasă coaliţie a ilegalităţilor a ieşit din nou să atace statul de drept, din matca statului de drept. (…) Sunt convins că, dacă doamna Renate Weber va fi din nou în funcţia de Avocat al Poporului, cu certitudine, motivele care au stat la baza demiterii ei, adică ordonanţa privind amânarea creşterii alocaţiilor şi ordonanţa privitoare la introducerea coplăţii, adică a privatizării sistemului sănătăţii, aşa cum este cunoscută, vor fi atacate la Curtea Constituţională”, a spus Oprea, într-o conferinţă de presă după şedinţa Biroului Politic Naţional al PSD.

Data fixată pentru ședință este, teoretic, 2 iulie.Practic, acțiunea e inadmisibilă, însă deschide calea spre CEDO, din cauza lipsa unei căi de atac în plan național, în cazul unei soluții negative la Curtea Constituțională a României, citat de Digi 24.

Renate Weber a fost revocată, miercurea trecută, din funcția de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS și UDMR.

Renate Weber a spus, după revocare, că a intrat în coliziune cu guvernul condus anul trecut de Ludovic Orban, când acesta a dat o OUG prin care se permitea accesul la fonduri publice spitalelor private: „Acum se încearcă același lucru”.

Comisia de la Veneţia cere explicaţii preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Anca Dragu şi Lucovic Orban, în legătură cu revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat luni că este convins că, în cazul în care Renate Weber va fi repusă în funcţia de Avocat al Poporului, aceasta va ataca la Curtea Constituţională ordonanţele de urgenţă privind amânarea majorării alocaţiilor pentru copii şi cea prin care se introduce coplata în sistemul de sănătate, relatează Agerpres.

„Decizia CCR privind revocarea Avocatului Poporului este un alt subiect de mare interes. Cred că toţi cetăţenii aşteaptă decizia de mâine (marţi – n.r.) din partea judecătorilor CCR. Noi ne aşteptăm să fie o decizie favorabilă, pentru că revocarea doamnei Renate Weber a fost ilegală şi neconstituţională şi această monstruoasă coaliţie a ilegalităţilor a ieşit din nou să atace statul de drept, din matca statului de drep”, a spus Oprea.

„Sunt convins că, dacă doamna Renate Weber va fi din nou în funcţia de Avocat al Poporului, cu certitudine, motivele care au stat la baza demiterii ei, adică ordonanţa privind amânarea creşterii alocaţiilor şi ordonanţa privitoare la introducerea coplăţii, adică a privatizării sistemului sănătăţii, aşa cum este cunoscută, vor fi atacate la Curtea Constituţională”, a spus Oprea, într-o conferinţă de presă după şedinţa Biroului Politic Naţional al PSD.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *