Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că mai are nevoie de 18 voturi pentru ca moțiunea să treacă.

„PSD este în integralitate, nu este nicio absență. Era un singur parlamentar care are o boală incurabilă și era sub tratament, dar vine la această moțiune. Am înțeles că tot grupul AUR este prezent. Parlamentarii neafiliați au anunțat. Presupun că vor fi voturi și de la minorități. Ar trebui 20 de voturi să vină din arcul guvernamental ca moțiunea să treacă. În jur de 20, mai exact 18”, spune Marcel Ciolacu, luni, la TVR1, citat de Digi 24.

Marcel Ciolacu spune că nu a negociat cu Ludovic Orban

„Dar eu, dacă aș fi în locul lui Ludovic Orban, aș face un act de patriotism și aș îndemna colegii să voteze această moțiune să scăpăm de acest guvern (…) Ludovic Orban este ultimul brontozaur al politicii românești..Este deja de 30 de ani la acest nivel”, adaugă social-democratu”, a spus Marcel Ciolacu.

Orban i-a răspuns lui  Ciolacu că niciun parlamentar PNL nu va vota în favoarea moțiunii de cenzură.

„PSD-iștilor să nu se mai implice în campania internă din PNL, rostind minciuni despre mine. Niciun parlamentar PNL nu va vota moțiunea de cenzură. La nivelul coaliției s-a hotărât, tocmai pentru ca să nu existe niciun fel de dubiu și de problemă legată de exercitarea votului, ca parlamentarii din formațiunile politice din arcul guvernamental, să fie prezenți și să nu voteze”, i-a răspuns Orban lui Marcel Ciolacu

În urmă cu o săptămână, președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că “există asemenea semnale, atât la liderii de grup, cât și la mine personal” că oameni din PNL ar vrea să voteze moțiunea.

Întrebat dacă speră ca “unii din tabăra Ludovic Orban” să voteze pentru căderea Guvernului Cîțu, în condițiile în care președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu candidează pentru șefia PNL, Marcel Ciolacu a răspuns că i-ar plăcea să creadă că totul se desfășoară din interes național.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *