Dan Barna, copreşedintele USR PLUS, a declarat marţi că nu este mulţumit de modul în care guvernează coaliţia, deoarece multe dintre obiectivele propuse pentru începutul de mandat nu s-au materializat.

Dan Barna spune că „o mare parte dintre ele au fost cumva condiţionate de clarificarea leadership-ului în PNL”. Barna nu are un favorit pentru șefia PNL, spunând că îl preferă pe cel care va avea susținerea partidului.

„Este vorba de acceptarea faptului că într-o coaliţie de trei lucrurile merg mai greu decât într-o coaliţie de două şi mai greu decât într-un guvern monocolor. (…) În momentul în care ai trei saboţi cu trei viteze, rezultanta este una medie, asta e realitatea. Vom deconta electoral. Nu cred că în momentul în care s-a văzut rezultatul alegerilor îşi imagina cineva că va fi o coaliţie de trei partide: unul conservator, unul cu chef mediu de a face reforme şi unul reformator, va dudui România de reformă”, a declarat Dan Barna.

„Adică, oamenii au înţeles foarte bine cum stăm, este un ritm, luptăm, ducem agenda publică în Parlament şi în Guvern, unele lucruri se întâmplă într-o viteză mai lentă, altele se întâmplă, vedem, este realitatea acestei Românii. (…) Colegii mei miniştri se chinuie şi fac eforturi să găsească oameni competenţi şi să nu pună doar oameni de la partid şi îşi iau castane de la parteneri de coaliţie, despre aceasta este vorba. Aşteptarea românilor să aibă o bună guvernare fără să se implice este una degeaba. Cei care vor bună guvernare să vină în partide şi să se implice şi atunci avem bună guvernare, avem o şansă, astfel o să ne luptăm, cum fac eu şi colegii mei din USR PLUS”, a afirmat Dan Barna într-o emisiune la TVR1.

Dan Barna a menţionat, răspunzând unei întrebări, că la USR PLUS campania pentru alegerile interne s-a desfăşurat civilizat, disciplinat.

„Eu nu o să speculez cum se desfăşoară campania internă din PNL. E un spectacol plăcut, distractiv de urmărit. Multă lume pariase că asta se va întâmpla la USR PLUS şi iată că nu se întâmplă. La noi s-au desfăşurat alegeri în toate filialele locale, avem noile birouri de conducere. Lucrurile s-au desfăşurat civilizat, disciplinat. Cu foarte puţine excepţii, lucrurile au mers foarte bine”, a spus Dan Barna.

„Şi le mulţumesc colegilor mei pentru că până la urmă am arătat că am învăţat în opoziţie că ştim ce înseamnă un partid matur, responsabil şi serios care nu amestecă lucrurile. Congresul va fi la o săptămână după cel al PNL, în 2-3 octombrie”, a adăugat Dan Barna.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *