Florin Cîțu a evitat din nou să explice de ce a fost transmis către liderii PNL un document cu antetul Guvernului, care vizează campania sa electorală la șefia PNL. Vizibil iritat de întrebările jurnaliștilor, Florin Cîțu a spus miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că din punctul său de vedere, nu este un document oficial deoarece nu a fost înregistrat, ci este o fițuică și de aceea nu dorește să comenteze.
„Eu nu pot să comentez decât pe baza unor documente oficiale. Din punctul meu de vedere, document oficial înseamnă înregistrat, cu semnături”, a răspuns premierul unui jurnalist.
Întrebat despre veridicitatea documentului, Florin Cîțu a refuzat să răspundă, spunând doar „Vă mulțumesc!”.
Totodată, întrebat de jurnalistul HotNews.ro cine a luat decizia privind transmiterea acestui document, premierul a spus că nu comentează fițuici apărute în presă.

Florin Cîțu: „Nu a fost înregistrat și nu mi-a fost prezentat niciun moment”

„Eu, din funcție de premier, pot să comentez doar pe documente oficiale. Ceea ce înțeleg eu că e document oficial este un document care a fost înregistrat. Nu a fost înregistrat și nu mi-a fost prezentat niciun moment. Despre documente care apar în presă sau hârtii, nu știu dacă sunt documente, fițuici sau documente editabile nu pot să comentez. Eu pot să comentez doar pe documente oficiale”, a spus Florin Cîțu.
Potrivit documentului, Mioara Costin le cere unor lideri PNL să transmită către ea și colega sa Dana Păcurar, informații pe care le au despre tabăra Orban, pentru a le da in presă. Mai mult, ea le cere lideralilor PNL să participe la emisiune pentru a-și arăta susținea pentru Florin Cîțu.
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că dacă au fost folosite resurse publice în campania internă a PNL, atunci cine a luat o astfel de decizie „trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”.
„Dacă este adevărat acel document, cine a elaborat acel document şi mai ales cine a hotărât să folosească resurse publice, funcţionari sau demnitari plătiţi din bani publici în campania internă împotriva preşedintelui PNL trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”, a declarat Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *