UDMR să plece din coaliție, nu USR-Plus, pentru că nu își respectă promisiunile și înțelegerile din campania electorală, consideră ministrul USR-Plus al justiției, Stelian Ion.

Ion a reproșat UDMR-ului că se opune practic desființării Secției speciale, deși și-a asumat acest obiectiv în programul de guvernare votat în Parlament. „Nu e de mirare, într-un fel, dacă ne gândim că în anii trecuți votau cot la cot toate nenorocirile din Justiție cu PSD”, a mai spus.

„Dacă renunțăm la intenții, e foarte clar că colegii din UDMR vor să ne ducă, bineînțeles ca o coincidență, alături de Ungaria și Polonia pe acea viziune de abordare față de Comisia Europeană și UE în privința statului de drept. (…) Eu înțeleg că poate nu-și doresc vecinii noștri să fie singuri pe aceeși linie și și-a dori să fim mai mulți, dar eu nu cred în această viziune și, strict pe acest capitol, eu nu văd din Ungaria și Polonia un model”, a mai declarat Stelian Ion, pentru B1 TV.

„Noi suntem obligați să spunem adevărul și să știe oamenii” a precizat Stelian Ion, spunând că i s-a cerut să nu mai facă vâlvă în coaliției pe probleme de justiție

„Cine ar trebui să plece din coaliție? Cine nu respectă angajamentele asumate”, spune Stelian Ion

Întrebat cât pot dura cu discuțiile pe tema desființării Secției speciale, ministrul Ion a răspuns: „Se pot duce până când Comisia Europeană – zicem la extrem, ne ducem până departe cu această ipoteză – la un moment dat e posibil să pună piciorul în prag și să înceapă o procedură de infringement. În cel mai rău caz, sper să nu se ajungă acolo”.

„Pe de altă parte, cine nu respectă regulile pe care și le-a asumat cred că trebuie să se gândească de două ori înainte de a rămâne sau nu în această coaliție. Că ni s-a tot spus ”domn’le, dar mai rămâneți în această coaliție în aceste condiții?”. Dar de ce să nu plece cei care nu respectă regulile pe care și le-au asumat și tot ce au promis? Dacă tot e să vorbim așa…

Deci eu cred că dacă e să plece cineva din această coaliție – și eu voi lupta cât pot de mult pentru a păstra această coaliție – cei care nu respectă regulile, aceia trebuie să plece din coaliție”, a mai declarat ministrul Stelian Ion.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul