Directorul CFR Călători Ovidiu Vizante i-a spus unui jurnalist de la Antena 3 „să încerce el să găsească soluții la ora aceea”, după ce a fost întrebat de situația în care s-au aflat zeci de oameni, blocați în câmp timp de nouă ore, în noaptea de miercuri spre joi.
Jurnalist: „De ce o locomotivă nu a ajuns timp de 8 ore la acel tren blocat cu 30 de copii?
Ovidiu Vizante: Și de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația.
Jurnalist: Dumneavoastră sunteți director CFR Călători și oamenii aceia erau blocați. Nu s-a găsit o variantă? Au stat 30 de copii 8 ore, abandonați în câmp.
Ovidiu Vizante: Cred că e impropriu să spuneți abandonați când toți directorii CFR Călători au încercat să găsească o soluție. Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren.
Jurnalist: Pai nu trebuie să găsesc eu, dumneavoastră sunteți în funcție!
Ovidiu Vizante: Eu sunt în funcție, eu iau deciziile. De ce trebuie să veniți dumneavoastră să îmi spuneți ce trebuia să fac dacă vă spun că nu se putea face?
Jurnalist: Deci nu se putea face nimic pentru acei oameni? Au primit apă măcar?
Ovidiu Vizante: Vor primi când ajung la București!
Jurnalist: După 8 ore?
Ovidiu Vizante: Da, dumneavoastră căutați senzaționalul… Mulțumesc! La revedere!”
Zeci de copii care se întorceau din tabără, de la Costinești, au stat blocați aproape 9 ore într-un tren, în noaptea de miercuri spre joi, nu departe de București, din cauza lipsei tensiunii în linia de contact.

Totodată, premierul Florin Cîțu îi transmite un reproș voalat ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă (USR PLUS), că nu l-a demis pe directorul CFR după reacția în legătură cu trenul în care erau și copii blocat toată noaptea în câmp fără nicio intervenție.

„Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *