Ordonanța compensării prețului la energie va fi adoptată
Ordonanța compensării prețului la energie va fi adoptată

Ordonanța compensării prețului la energie va fi adoptată la următoarea ședință de guvern, a declarat miercuri seara ministrul energiei, Virgil Popescu. Oficialul cere sancțiuni drastice pentru operatorii din domeniul energetic care nu respectă legile anti-concurențiale.

Sigur mâine va pleca în circuitul de avizare între ministere și în prima ședință de guvern va trebui să convocăm și CES-ul săptămâna acesta, să avem aviz, și în prima ședință de guvern va fi aprobată”, a declarat ministrul, la B1TV.

Ordonanța compensării prețului la energie va fi adoptată. Virgil Popescu a comentat și acuzațiile aduse de șeful ANRE privind manipularea prețului în piață. Acesta a spus în cadrul comisiei parlamentare de anchetă că a descoperit o schemă de umflare a facturilor, potrivit căreia firma A vinde firmei B o cantitate de energie. Firma B revinde companiei A aceeași cantitate de energie la prețuri crescute, după care această companie vinde mai departe cu prețuri umflate energia populației.

Despre aceste acuzații, Virgil Popescu a spus că un astfel de comportament al operatorilor este incompatibil cu principiile pieței libere și trebuie aplicate sancțiuni drastice:

Asta nu e liberalizare, nu este piață funcțională. Trebuie luate măsuri drastice, pentru că nu se poate permite așa ceva, este o manipulare a prețului în piață. Noi ca minister ce am putut face, am putut să modificăm legea și să ridicăm amenzile pentru manipulări de piață la nivelul Cifrei de Afaceri pentru a fi descurajante. Aici nu vorbim de liberalizare, aceste lucruri se întâmplă, dacă s-au întâmplat, pe piața SPOT a zilei următoare, care este o piață liberă de zeci de ani”, a spus ministrul Energiei.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *