kelemen hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că nu se poate realiza o coaliţie de guvernare fără compromis şi „nu va fi nicio problemă să găsească USR o soluţie de a merge mai departe alături de PNL”, iar dacă refacerea vechii coaliţii nu se va putea realiza, „nu rămâne altceva” decât varianta cu PSD , care „va cere poziţia de prim-ministru”.

„Dacă colegii de la PNL au schimbat decizia în Biroul lor Naţional şi au zis că da, sunt deschişi după decizia precedentă, atunci şi USR trebuie să facă o concesie, un compromis. Fără compromis nu se poate. De aceea, eu cred că în momentul în care fiecare mai lasă un pic din aroganţă, din supărare, din orgoliile personale, atunci se poate merge înainte şi e loc de compromis”, a spus Kelemen Hunor.

„Coaliţie perfectă nu veţi găsi în această ţară, fiindcă nu se poate o coaliţie perfectă. Va fi nevoie de o coaliţie, indiferent care va fi, şi nu va fi nicio problemă să găsească USR o soluţie de a merge mai departe alături de PNL”, a declarat Kelemen, miercuri, la Antena 3.

Kelemen Hunor a reiterat că UDMR are ca primă opţiune refacerea coaliţiei cu PNL şi USR.

„Pentru noi, prima opţiune e refacerea, resuscitarea coaliţiei din decembrie. Dacă nu merge, e musai să găseşti o formulă de guvernare şi atunci nu rămâne altceva decât să încerci cu PSD, dar acest lucru înseamnă că PSD va cere poziţia de prim-ministru (…) pentru că are mai multe mandate decât au PNL şi UDMR împreună”, a adăugat liderul Uniunii Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: „Eu pot să stau de vorbă cu toate părțile că nu sunt în competiție cu ei. UDMR poate aduce un plus”

„Acest lucru însemnă că se poate înțelege cu formațiunile care au fost în coaliţie din decembrie până în septembrie sau pe o altă variantă. Toţi au zis cum, că avem 7 %, dar nimeni nu are 50%. Aceasta este rațiunea. Trebuie un echilibru.

Eu pot să stau de vorbă cu toate părțile că nu sunt în competiție cu ei. UDMR poate aduce un plus şi se poate găsi o formulă de guvernare în aşa fel să asigurăm şi stabilitate şi predictibilitate şi mai ales să găsim soluţii la problemele societății. Noi am fost echilibrați şi am încercat să aducem argumente atât în discuțiile cu PNL şi USR,”, a spus Kelemen Hunor la News Hour with CNN.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *