Delegația PNL l-a propus premier pe Florin Cîțu la negocierile de miercuri cu USR, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Liderii USR au refuzat însă propunerea și au cerut un alt premier, reproșându-i lui Florin Cîțu modul în care a tratat miniștrii USR și faptul că a provocat ruperea coaliției prin demiterea lui Stelian Ion, potrivit surselor citate.

„S-a propus premier voalat. Că președintele partidului trebuie să fie și premier. Am zis să nu intrăm în discuția asta pentru că ne blocăm”, spun surse participante la negocieridin PNL, citate de Digi 24.

În replică, Florin Cîțu, presedintele PNL, le-ar fi transmis celor din USR că atunci nici miniștrii care au fost în guvern și au votat moțiunea nu ar trebui să se mai regăsescă în Executiv.

Cele două partide au decis să reia negocierile după ce delegația PNL se va întâlni și cu liderii PSD.

Președintele PNL, Florin Cîțu, spune că sunt șanse mari pentru refacerea coaliției PNL-UDMR-USR și că este „optimist” după întâlnirea cu USR. Totuși, el spune că se va întâlni și cu liderii PSD.

Eu am ieşit optimist de la această întâlnire. Sunt şanse mari să se refacă coaliţia”, a precizat liderul PNL.

Am avut o întâlnirfoartbună, cara semănat foartmult și cu o terapidgrup, dcaraveam nevoie. Am discutat desprprincipii, cum vom putea, dacă vom putea refacaceastă coalițiși am discutat desprprogramul dguvernare”, a spus Florin Cîț, seful PNL.

Am agreat pprincipii da refaccoaliția, am agreat că trebuisă fiun acord al coaliției, mult mai în detaliu, și am vorbit desprprogramul dguvernare”, a adăugat el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *