Un protest al activiștilor pro-palestinieni a întrerupt dezbaterile din parlamentul austriac. Parlamentul austriac a sărbătorit luni cea de-a 75-a aniversare a semnării Declarației Universale a ONU a Drepturilor Omului. Ședința a fost marcată de un protest al activiștilor pro-palestinieni, care au scandat lozinci precum „Opriți genocidul” sau „Încetați focul acum!”.

Activiștii, evrei ei înșiși, i-au acuzat pe politicienii austrieci că sunt „complici” deoarece Austria a votat împotriva unei rezoluții a ONU care solicita încetarea imediată a focului în Gaza, transmite B1TV.

Ședința solemnă a Parlamentului austriac a fost întreruptă de manifestanții pro-palestinieni, care au ridicat steaguri palestiniene și au afișat bannere cu cereri de încetare a focului și mesajul „evrei împotriva genocidului”. Aceștia au acuzat Parlamentul spunând: „Sunteți complici”.

Wolfgang Sobotka (ÖVP), președintele Consiliului Național, a reacționat, afirmând: „Ar trebui să vă fie rușine! Hamas a încălcat grav drepturile omului!”. După câteva minute, activiștii au fost evacuați din Parlament.

Unul dintre protestatari, Dalia Sarig-Fellner, activistă în cadrul grupului evreiesc „Nu în numele Vienei”, a explicat că scopul protestului a fost să atragă atenția asupra „modului în care zeci de mii de oameni sunt uciși în prezent în Gaza, majoritatea copii”. Ea a criticat decizia Guvernului austriac de a vota împotriva unei încetări imediate a focului la ONU, declarând: „Asta nu este în numele nostru”. Sarig-Fellner a considerat că este „complet absurd și teribil să folosim Holocaustul pentru a justifica aceste crime”. În legătură cu reacția lui Wolfgang Sobotka, ea a spus: „Mi se pare de necrezut că strigă la o femeie evreică: ‘Să-ți fie rușine’. Nu am de ce să-mi fie rușine; ar trebui să-i fie lui rușine că nu face nimic și că acest Guvern este complice!”.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *