Un bărbat din Cluj, care face parte din comunitatea LGBT, ar putea deveni prima persoană de la noi din țară care se declară gay și adoptă un copil.

Direcția pentru Protecția Copilului Cluj-Napoca l-a declarat apt să devină părinte adoptiv după ce bărbatul a început procedurile pentru a lua acasă un copil aflat în grija statului.

În România, adopțiile sunt permise doar persoanelor căsătorite sau celor singure care obțin un atestat similar. Două persoane de același sex nu pot adopta împreună.

Identitatea bărbatului gay, declarat apt să devina părinte adoptiv, este protejată de autorități. Despre el se știe doar că este tânăr, până în 40 de ani, din Cluj și nu se află într-o relație de cuplu.

Alina Chiorean, purtător de cuvânt DGASPC Cluj: “Este vorba despre o persoană singură. Persoana nu a putut fi discriminată pe criterii de sex, vârstă, stare de sănătate, etinie sau orientare sexuală”, potrivit Știrile Pro TV.

Bărbatul gay a primit atestatul pentru persoană aptă să adopte de la Direcția pentru Protecția din Cluj-Napoca. În procedura de adopție, este primul aviz pe care îl primește ca să devină tată.

Consiliului Tinerilor Intitutionalizați l-a felicitat pe bărbatul care vrea să salveze un copil abandonat și a apreciat drept curajoasă decizia Direcției pentru Protecția Copilului din Cluj.

Pe Facebook, președintele Consiliului, Vișinel Balan, a postat o fotografie cu doi bărbați care țin de mână un copil și a scris “prima adopție gay din România”.

Vișinel Bălan, președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați: “Acel copil nu avea nici macar o șansă să fie adoptat de altcineva, fiind pe acea listă e clar că nu te-a vrut nimeni. Toți copiii merită o familie. În spațiul public este teoria aceasta, mai bine într-o casă de copii decât într-o familie de gay. Cred că nu este important acest aspect.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *