Ministrul adjunct al apărării din Rusia, Timur Ivanov, a fost reținut sub suspiciunea de luare de mită, a anunțat Comitetul de Investigații al Rusiei, marți.

Această mișcare este neobișnuită în contextul ofensivei din Ucraina, iar președintele Vladimir Putin a fost informat despre reținerea oficialului de rang înalt, potrivit presei ruse de stat. Ivanov este principalul oficial din Ministerul rus al apărării pe zona construcției de obiective militare și se află pe lista de sancțiuni UE.

„Ministrul adjunct al Apărării al Federației Ruse, Timur Vadimovici Ivanov, a fost reținut sub suspiciunea săvârșirii unei infracțiuni în temeiul Părții 6 din Articolul 290 al Codului Penal (luare de mită)”, a precizat Comitetul de Investigații al Rusiei pe Telegram, fără să ofere și alte detalii.

Infracțiunea poate fi pedepsită cu amendă penală sau cu peste 10 ani de închisoare, în funcție de circumstanțe, transmite B1TV.

El a fost subiectul unei investigații publicate de Fundația Anticorupție a lui Aleksei Navalnîi în 2022, care l-a acuzat de supravegherea proiectelor de construcții din Mariupol, oraș ucrainean cucerit de ruși după un asediu de luni de zile, și de faptul că a făcut profit din aceste proiecte. Ivanov a fost acuzat de organizație că a divorțat de soția sa pentru a-i permite acesteia să ocolească sancțiunile UE.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *