Image default
Actualitate

Administrarea dozei a treia este „imorală”, consideră directorul OMS. Pe ce se bazează Tedros Adhanom Ghebreyesus

Administrarea dozei a treia este „imorală” consideră Organizația Mondială a Sănătății, cel puțin în unele țări, pentru că o serie de alte națiuni din lumea a treia sunt complet defavorizate și nu beneficiază de nicio doză de vaccin.

Intensificarea vaccinărilor cu doza de rapel (booster) este “imorală, incorectă şi nedreaptă şi trebuie să se oprească”, a declarat marţi şeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, pentru CNN, relatează B1TV.

A începe inocularea celei de-a treia doze este într-adevăr cel mai rău lucru pe care îl putem face în calitate de comunitate globală. Este nedrept şi, de asemenea, incorect pentru că nu vom opri pandemia ignorând un întreg continent (Africa), iar acest continent nu are nicio capacitate de producţie prin alte mijloace”, a adăugat el.

Administrarea dozei a treia. OMS a recomandat o doză suplimentară de vaccin, a treia, pentru persoanele imunodeprimate, însă se opune utilizării la scară largă a dozelor de rapel (booster) până când un număr mare de persoane la nivel mondial nu va fi vaccinat cu o primă doză de ser anti-COVID-19.

America de Sud, America de Nord, Europa, Asia, Oceania au administrat o singură doză de vaccin la peste 50% din populaţiile lor, în timp ce doar 7% din populaţia Africii a primit o singură doză, a mai spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

În septembrie, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a autorizat administrarea de doze de rapel cu vaccinul Pfizer pentru anumite categorii de persoane.

La rândul său, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a cerut statelor Uniunii Europene să emită “recomandări oficiale cu privire la utilizarea dozelor de rapel”. EMA a afirmat că în cazul persoanelor cu sistem imunitar normal, dozele de rapel cu serul BioNTech/Pfizer “pot fi luate în considerare la cel puţin 6 luni după a doua doză la persoanele cu vârsta de peste 18 ani”.

Citește pe aceiași temă

A treia doză de vaccin NU trebuie administrată la acest moment. Argumentele șefului OMS

Constantinescu Gabriel

De ce doza a treia se face numai cu Pfizer ori Moderna? Explicațiile expertului Răzvan Cherecheș

Constantinescu Gabriel

Alexandru Rafila despre Vlad Voiculescu: „Această lamentare nu are niciun fel de legătură cu realitatea”

Andrada Ionescu

Lasă un comentariu