Adrian Năstase
Adrian Năstase

Adrian Năstase le transmite, duminică, foștilor colegi din PSD un avertisment legat de provocările pe care le vor avea de depășit în următoarea perioadă odată cu asumarea guvernării alături de PNL și UDMR.

Potrivit fostului premier, nu doar mobilizarea opoziției va constitui o problemă, ci și opoziția internă care va apărea în fiecare dintre cele două partide în cazul unor insuccese parțiale.

„Multi au considerat ca intrarea PSD la guvernare este o mare eroare. Este adevarat, din punct de vedere elctoral nu a reprezentat o idee foarte buna. Pe de alta parte, poti asista nepasator la adancirea crizelor in care guvernul coalitiei anterioare adusese tara? Poti asista nepasator la orientarea anti-nationala pe care mai ales componenta USR o imprimase guvernarii? Evident ca nu”, spune Adrian Năstase, fostul premier al țării.

„PSD va trebui, in opinia mea, sa dovedeasca, prin masuri concrete, ca propunerile din domeniul economic si social propuse vor face diferenta si vor genera incredere si speranta.Va fi complicat pentru ca opozitia din parlament, formata din Aur si Usr, se va mobiliza si va radicaliza segmentele de nemultumiti din populatie. Pe de alta parte, insuccese partiale vor genera reactii de opozitie interna in Psd si Pnl”, spune Adrian Năstase, fostul șef al PSD.

„Deocamdata, s-a pus la punct un mecanism de functionare a coalitiei la nivel central.Ce se va intampla insa la nivel local? In anumite judete/localitati, s-au construit anumite majoritati care nu vor urma, in mod necesar, intelegerile de la centru. Un test important il va reprezenta construirea noului buget. La fel, gestionarea masurilor de reforma cuprinse in PNRR.Noul guvern va trebui sa gestioneze nu doar crizele existente ci si pe cele care vor apare in curand in domeniul sanitar, economic si social. Va urma o perioada complicata…”, a scris Adrian Năstase, fostul premier și președintele al PSD,  pe blogul său.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *