Adrian Streinu-Cercel, vizat de un dosar penal în plină criză a coronavirusului. Cum a reacționat Codrin Ștefănescu
Adrian Streinu-Cercel, vizat de un dosar penal în plină criză a coronavirusului. Cum a reacționat Codrin Ștefănescu

Adrian Streinu-Cercel este vizat de un dosar penal cu privire la scurgerea de informații secrete, în plină criză a coronavirusului. Medicul a anunțat public că nu va mai ieși deloc public și a solicitat scuze din partea reprezentanților Parchetului General. Fostul secretar general al PSD Codrin Ștefănescu s-a declarat revoltat de ce i s-a întâmplat unuia din „cei mai de încredere medici din România”, care este și director al Institutului Matei Balș, unde sunt internați bolnavii de coronavirus din București.

„Zic cu totii cā e nevoie sa fim solidari si uniti, dar i-au deschis dosar penal profesorului Streinu Cercel! In plinā pandemie! In momentele in care sperantele noastre se indreaptā doar cātre medicii nostri extraordinari. Nu iti vine sā urlii de furie?”, a scris Codrin Ștefănescu pe contul său de Facebook.

Autoritățile consideră că s-ar fi scurs informaţii dintr-o discuţie pe care au avut-o în momentul în care stabileau modul de acţiune în cazul epidemiei de Covid-19 și îl vizează pe medicul infecționist, care a avut o declarație publică pe tema coronavirusului chiar înainte de o comunicare oficială a Grupului de Comunicare Strategică.

„Nu voi mai vorbi public DELOC în următoarea lună. Parchetul General trebuie să-şi ceară scuze!”, a declarat, pentru Antena 3, Adrian Streinu Cercel, când a aflat de dosarul penal.

Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a sesizat din oficiu și cercetează divulgarea informaţiilor secrete de serviciu, după ce au apărut în presă informații referitoare la o hotărâre a MAI privind pandemia de coronavirus.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.