Medicul Alexandru Rafila a anunţat joi că şi în cazul său s-a confirmat infecţia cu noul coronavirus, după ce, iniţial, soţia sa primise acest diagnostic.
„S-a confirmat infecţia şi în cazul meu, asta e situaţia. Am infecţia, s-a confirmat a doua zi după ce am intrat în izolare. Sunt ok, după cum puteţi să vedeţi, mă simt bine”, a spus Alexandru Rafila, la Antena 3.
Alexandru Rafila anunță că are COVID-19: „Asta e situația”
Întrebat dacă a fost surprins atunci când a aflat că a fost infectat cu noul coronavirus având în vedere că tot timpul a purtat mască, medicul a răspuns: „Am purtat mască. Toată problema a fost legată de contactul cu un coleg care se testase chiar cu foarte puţin timp în urmă, copiii noştri s-au jucat împreună, am mâncat împreună. (…) După câteva zile, am aflat că aş putea să fiu infectat, pentru că în cazul acelui coleg al meu lucrurile se confirmaseră”.
Medicul Alexandru Rafila este suspect de coronavirus. Alexandru Rafila s-a aflat la sediul PSD, duminică în seara alegerilor parlamentare, împreună cu membrii partidului, și ținut un discurs, după anunțarea rezultatelor la exit-poll-uri. Rafila este unul din numele anunțate de Marcel Ciolacu ca fiind propunerea de premier cu care PSD se va prezenta la Cotroceni. Luni a anunțat că Alexandru Rafila este cel cu care dorește să conducă România.
Alexandru Rafila susține vaccinarea pe scară largă, ca fiind singura modalitate de a opri propagarea SARS-COV-2.
Medicul i-a îndemnat pe cetăţeni să se vaccineze „indiferent de apartenenţa sau de simpatiile politice”.
„Vaccinarea împotriva infecţiei cu noul coronavirus este cu siguranţă o misiune la care trebuie să participăm cu toţii. Nu trebuie folosită politic, este profund greşită asumarea politică a acestei chestiuni. Oamenii din România trebuie să se vaccineze indiferent de apartenenţa sau de simpatiile politice, iar debutul campaniei de vaccinare, care trebuie să înceapă, bineînţeles, cu informarea, trebuie să evite gafe cum au fost cele legate de solicitarea listelor cu persoane care doresc să se vaccineze în condiţiile în care nu avem informaţii despre vreun vaccin care să fi fost încă autorizat. (…) Aşteptăm informaţii şi atunci oamenii trebuie mobilizaţi, trebuie informaţi, dar ei trebuie convinşi prin transparenţa unei campanii, prin profesionalismul unei campanii. (…) Nu vaccinarea în sine este importantă, ci succesul unei astfel de campanii care ne readuce într-un interval de 9-12 luni la o viaţă normală”, a spunea Alexandru Rafila.