Marcel Ciolacu, presedintele PSD, a anunțat joi seară că Alexandru Rafila este propunerea oficială a partidului pentru funcția de premier.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a atacat propunerea de premier făcută de PNL, în persoana lui Florin Cîțu. „Groparul economiei românești. Criteriile care au cântărit cel mai mult au fost că este om de partid și că este obedient președintelui”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, apel către președinte: Să evite „ciolaniada”

Marcel Ciolacu a mai spus că „este cazul ca președintele să recunoască că a pierdut alegerile”, făcând apel la Klaus Iohannis, PNL și USR PLUS: „Să nu transformăm această perioadă într-o ciolandiadă”.

„Cel mai corect e ori să accepte un guvern minoritar condus de Alexandru Rafila, ori un guvern de uniune națională, iar propunerea de prim-ministru să fie din partea partidului care a câștigat alegerile, adică tot domnul Alexandru Rafila”, a mai spus  Marcel Ciolacu.

Florin Cîțu este propunerea PNL pentru funcția de premier, a spus liderul liberalilor, Ludovic Orban. Totodată, Orban a anunțat că PNL va purta negocieri cu USR PLUS și UDMR. În schimv, propunerea PSD este Alexandru Rafila, potrivit anuntului lui Marcel Ciolacu.

„Vreau să le mulțumesc colegilor pentru încredere. Este o onoare această nominalizare. În perioada următoare obiectivul este să formăm o majoritate parlamentară, pentru a forma un Guvern. Este nevoie urgență de un Guvern”, acestea sunt prioritățile lui Florin Cîțu, după anunțul nominalizării sale.

Ludovic Orban a declarat, luni seară, după ședința Biroul Politic Naţional al PNL, ca propunerea de premier a partidului este Florin Cîțu.

„Am convocat reuniunea Biroul Politic Naţional al Partidului Național Liberal (PNL) pentru a decide propunerea partidului pentru funcția de prim ministru. Cu o singură abținere, Biroul Politic Național al PNL a decis ca propunerea noastră pentru funcția de premier să fie Florin Cîțu (…) Nu este întâmplătoare această nominalizare. Va urma o perioadă dificilă în care este nevoie de o bună cunoaștere a administrației, a finanțelor publice, este nevoie de un premier care să aibă credibilitate în fața mediului de afaceri, în fața instituțiilor financiare internaționale””, a spus Ludovic Orban.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunat că Alexandru Rafila nu va fi prezent luni la consultările cu președintele Iohannis, deoarece încă se va afla în perioada de izolare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *