Prioritățile lui Florin Cîțu imediat după nominalizarea ca premier
Prioritățile lui Florin Cîțu imediat după nominalizarea ca premier

Prioritățile lui Florin Cîțu imediat după nominalizarea pentru funcția de prim-ministru sunt crearea unei majorități parlamentare prin care să fie desemnat un nou guvern. Actualul ministru al finanțelor și-a afirmat obiectivele după ce a fost nominalizat, miercuri seară, de către președintele PNL, Ludovic Orban.

Florin Cîțu este propunerea PNL pentru funcția de premier, a spus liderul liberalilor, Ludovic Orban. Totodată, Orban a anunțat că PNL va purta negocieri cu USR PLUS și UDMR.

„Vreau să le mulțumesc colegilor pentru încredere. Este o onoare această nominalizare. În perioada următoare obiectivul este să formăm o majoritate parlamentară, pentru a forma un Guvern. Este nevoie urgență de un Guvern”, acestea sunt prioritățile lui Florin Cîțu, după anunțul nominalizării sale.

Ludovic Orban a declarat, luni seară, după ședința Biroul Politic Naţional al PNL, ca propunerea de premier a partidului este Florin Cîțu.

„Am convocat reuniunea Biroul Politic Naţional al Partidului Național Liberal (PNL) pentru a decide propunerea partidului pentru funcția de prim ministru. Cu o singură abținere, Biroul Politic Național al PNL a decis ca propunerea noastră pentru funcția de premier să fie Florin Cîțu (…) Nu este întâmplătoare această nominalizare. Va urma o perioadă dificilă în care este nevoie de o bună cunoaștere a administrației, a finanțelor publice, este nevoie de un premier care să aibă credibilitate în fața mediului de afaceri, în fața instituțiilor financiare internaționale. Să nu uităm că domnul ministru Cîțu a purtat negocieri extreme de importante cu partenerii europeni. De asemenea, a purtat negocieri importante cu instituții internaționale. Domnul ministru Cîțu a reușit alături de Banca Națională, de Guvern, să mențină ratingul de țară într-o situație extrem de dificilă pentru România. Domnul ministru cunoaște foarte bine care sunt problemele cu care ne-am confruntat în perioada guvernării și, în mare parte, are și pregătite soluții, care multe dintre ele se derulează în continuare”, a spus Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *