Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, este propunerea PNL pentru funcția de premier, susțin surse de la vârful partidului pentru postul de televiziune Digi 24. Conducerea PNL urmează să valideze în ședința de miercuri seară propunerea.

Florin Cîțu este propunerea PNL pentru funcția de premier

Președintele PNL, Ludovic Orban, a avut miercuri o discuție cu Klaus Iohannis în care i-a prezentat o listă cu trei propuneri de premier. Printre aceștia s-au numărat Nicolae Ciucă, Florin Cîțu și Marcel Boloș.

După discuția cu șeful statului, Ludovic Orban s-a întors la partid, unde, de la ora 18:00, va avea loc ședința Biroului Politic Național, în care conducerea partidului va valida propunerea de premier.

Cîțu, la a doua desemnare pentru funcția de premier

Florin Cîțu ar fi a doua oară premier desemnat în acest an. Klaus Iohannis a mai încercat o dată această variantă, în februarie. Varianta a picat după două săptămâni, când Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat, practic neajungând să intre la votul Parlamentului.

Florin Cîțu este 48 de ani și tocmai a fost reales senator de București pe listele PNL. Cîțu este absolvent al Grinnell College din SUA (1996), are un masterat în economie în cadrul Iowa State University (2002). A fost economist în cadrul Băncii Naționale a Noii Zeelande (2001-2003) și în cadrul Băncii Europene de Investiții (2003-2005).

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul