alexandru rafila anunt valul sase covid 19 nu vom avea lockdown 781802

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost invitatul lui Răzvan Dumitrescu, în această seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii Subiectiv. Acesta a dat detalii despre măsurile pe care le ia în considerare pentru valul șase al pandemiei de COVID-19.

„Iau drept știre că Dumneavoastră aveți convingerea că nu o să avem un lockdown?”, l-a întrebat, în această seară, realizatorul Razvan Dumitrecsu pe Ministrul Sănătății.

„Absolut”, a fost răspunsul lui Alexandru Rafila.

„În Franța au aproape 200.000 de cazuri pe zi și singura restricție este utilizarea, în anumite spații închise și transportul în comun, a măștii.

Nu cred, în niciun fel, și e o convingere a mea, că vom mai ajunge în situația unui lockdown în România, sau a unor restricții care să limiteze activitatea economică și socială.

Aceste valuri COVID-19, care probabil vor mai continua cu o anumită intensitate, pe care nu avem de unde să o cunoaștem în momentul de față, vor fi valuri de infecție, de obicei banală, și care nu va mai pune în pericol sistemul de sănătate, spitalele. Dar, ca să nu se întâmple lucrul ăsta, trebuie să lucrăm susținut, pe viitor, să construim un sistem de asistență medicală ambulatorie, de bună calitate”, a mai precizat Alexandru Rafila, la Antena 3.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *