Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a arătat că doar 5 milioane din cele 19 milioane de persoane din țară plătesc asigurări de sănătate, sugerând că asta este una din cauzele subfinanțării acestui sector vital. Rafila a subliniat a subliniat că o creștere a finanțării sănătății nu este posibilă dacă există atât de multe categorii scutite de la plata acestor asigurări.

Rafila susține importanța contribuției la asigurările de sănătate

Ministrul a menționat că, în prezent, niște măsuri fiscale corecte includ toate categoriile de persoane care obțin venituri în categoria celor care plătesc asigurări de sănătate. El consideră că este corect și echitabil să includă toate aceste categorii în sistem, chiar dacă aceasta nu va rezolva toate problemele din domeniul sănătății, a firmat ministrul Sănătății, potrivit B1TV.

În România, din cele 19 milioane de persoane care există în ţara noastră, doar cinci milioane plătesc asigurări de sănătate. Este o realitate. Faptul că, în momentul de faţă, există nişte măsuri fiscale care din punctul meu de vedere sunt corecte, care includ toate categoriile de persoane care obţin venituri în categoria celor care plătesc asigurări de sănătate mi se pare un lucru corect, echitabil.

Chiar dacă poate nu o să se rezolve toate problemele din sistem, totuşi, o finanţare mai bună este necesară. Noi tot clamăm să creştem procentul din PIB în ceea ce priveşte cheltuielile pentru sănătate, or lucrul ăsta nu este posibil dacă avem foarte multe categorii scutite de la plata acestor taxe. Nu e nici moral, nici etic, nici nimic. Să bage mâna în buzunar cei care nu au plătit deloc, sunt persoane care obţin venituri, şi venituri consistente”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *