Alin Nica este acuzat de conflict de interese, președintele CJ Timiș
Alin Nica este acuzat de conflict de interese, președintele CJ Timiș

Alin Nica este acuzat de conflict de interese. Președintele Consiliului Județean Timiș, din partea PNL, mai este acuzat de inspectorii ANI și de fals în declarații și folosirea funcției în folosul altei persoane. Dosarul ANI a fost trimis la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Timiș, Alin Nica, este acuzat de conflict de interese, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și fals în declarații. ANI a depus o plângere la Parchetul General, relatează B1TV.

Agenția Națională de Integritate a sesizat PÎCCJ în cazul lui Alin Nica, șeful CJ Timiș.

În exercitarea funcției de primar al comunei Dudeștii Noi (mandatul 2016 – 2020), a participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 lei unei entități în cadrul cărui Consiliu deținea calitatea de membru și, totodată, a emis pentru aceasta o autorizație de construcție. Mai mult, NICA ALIN ADRIAN a încheiat un contract civil în baza căruia a fost remunerat cu suma de 6.900 Lei, cu o societate comercială cu care Primăria Dudeștii Noi încheiase 15 contracte prin achiziție directă. Totodată, în calitate de primar a încheiat și un contract de arendă cu o întreprindere individuală, cu care încheiase un contract de arendare, în calitate de persoană fizică”, a transmis ANI, într-un comunicat.

De asemenea, Alin Nica este acuzat și de fals în declarații.

În declarațiile de interese depuse în anii 2021 și 2022 a declarat deținerea unei calități din care demisionase. Totodată, persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de avere depuse în anul 2020, venituri în cuantum de 4.636 Lei obținute în anul 2019 de la o întreprindere individuală”, a mai transmis ANI.

Reacția lui Alin Nica

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *