Image default
Actualitate

Cu cine se bate Nicolae Robu în cursa pentru al treilea mandat de edil al Timișoarei. Unul din adversari a fost șeful de cabinet al președintelui Germaniei

Nicolae Robu, actualul primar al orașului Timișoara, se confruntă în cursa electorală cu un fost șef de cabinet al unui ex-președinte al Germaniei. Postul de edil mai este vizat de doi foști manageri de spitale, precum și actualul lider al Consiliului Județean.

USR-PLUS îl promovează pentru fotoliul de primar al Timişoarei pe Samuel Dominic Fritz, un tânăr născut în Germania care are masterat în studii de post-conflict şi care a fost şef de cabinet al fostului preşedinte german Horst Köhler în perioada 2016-2019. La Consiliul Judeţean, din partea USR-PLUS va candida inginerul electronist Cristian Moş.

Este susținut de PNL actualul edil, Nicolae Robu, care își doreşte un al treilea mandat, iar pentru CJ va candida primarul comunei Dudeştii Noi, Alin Nica.

Nicolae Robu se confruntă în cursa electorală cu adversari redutabili. Din partea PSD va candida pentru Primăria Timişoara fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş”, conferenţiar Voichiţa Lăzureanu, iar pentru şefia administraţiei judeţene şi-a depus candidatura actualul lider al CJ, Călin Dobra.

Pro România l-a desemnat drept candidat pentru Primăria Timişoara pe fostul manager al Spitalului Judeţean Timişoara, dr. Marius Craina, iar pentru funcţia de preşedinte al CJ pe deputatul Adrian Pau, care este şi lider al organizaţiei judeţene.

Din partea ALDE Timiş candidează pentru primăria municipiului reşedinţă de judeţ Adrian Popescu, iar Titu Bojin candidează pentru şefia CJ. Fost preşedinte al PSD Timiş, Bojin a plecat de la PSD în timp ce partidul era condus de Liviu Dragnea, înscriindu-se în UNPR. Recent, a părăsit această formaţiune, devenind membru ALDE şi candidat la preşedinţia CJ Timiş.

Partidul Mişcarea Populară (PMP) Timiş l-a desemnat pe deputatul Cornel Sămărtinean drept candidat la funcţia de preşedinte al CJ Timiş, iar secretarul de stat Alexandru Mutruc candidează pentru mandatul de primar al Timişoarei.

UDMR Timiş a anunţat că pentru funcţia de primar al Timişoarei a fost desemnat actualul viceprimar al oraşului, Farkas Imre, iar fostul subprefect şi lider al filialei judeţene, Marossy Zoltan, va candida pentru şefia Consiliului Judeţean Timiş.

Related posts

Nicușor Dan i-a înmânat lui Ludovic Orban cheia sediului său de campanie

Andrada Ionescu

Trei zile de vot în diaspora pentru alegerile parlamentare. Inițiativă legislativă promovată de Alina Gorghiu, Daniel Fenechiu şi Florin Roman

Constantinescu Gabriel

PSD se apropie periculos în sondaje. La ce distanță a ajuns de PNL și ce scoruri va obține dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare

Constantinescu Gabriel

1 comment

Nicolae Robu primarul din Timișoara care nu a mai obținut un nou mandat 28 septembrie 2020 at 16:45

[…] dorească altceva, eu îmi văd de viața mea cu seninătate” a scris pe contul său de Facebook Nicolae Robu, când și-a aflat […]

Reply

Leave a Comment