Nicolae Robu se confruntă în cursa electorală cu adversari redutabili
Nicolae Robu se confruntă în cursa electorală cu adversari redutabili

Nicolae Robu, actualul primar al orașului Timișoara, se confruntă în cursa electorală cu un fost șef de cabinet al unui ex-președinte al Germaniei. Postul de edil mai este vizat de doi foști manageri de spitale, precum și actualul lider al Consiliului Județean.

USR-PLUS îl promovează pentru fotoliul de primar al Timişoarei pe Samuel Dominic Fritz, un tânăr născut în Germania care are masterat în studii de post-conflict şi care a fost şef de cabinet al fostului preşedinte german Horst Köhler în perioada 2016-2019. La Consiliul Judeţean, din partea USR-PLUS va candida inginerul electronist Cristian Moş.

Este susținut de PNL actualul edil, Nicolae Robu, care își doreşte un al treilea mandat, iar pentru CJ va candida primarul comunei Dudeştii Noi, Alin Nica.

Nicolae Robu se confruntă în cursa electorală cu adversari redutabili. Din partea PSD va candida pentru Primăria Timişoara fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, conferenţiar Voichiţa Lăzureanu, iar pentru şefia administraţiei judeţene şi-a depus candidatura actualul lider al CJ, Călin Dobra.

Pro România l-a desemnat drept candidat pentru Primăria Timişoara pe fostul manager al Spitalului Judeţean Timişoara, dr. Marius Craina, iar pentru funcţia de preşedinte al CJ pe deputatul Adrian Pau, care este şi lider al organizaţiei judeţene.

Din partea ALDE Timiş candidează pentru primăria municipiului reşedinţă de judeţ Adrian Popescu, iar Titu Bojin candidează pentru şefia CJ. Fost preşedinte al PSD Timiş, Bojin a plecat de la PSD în timp ce partidul era condus de Liviu Dragnea, înscriindu-se în UNPR. Recent, a părăsit această formaţiune, devenind membru ALDE şi candidat la preşedinţia CJ Timiş.

Partidul Mişcarea Populară (PMP) Timiş l-a desemnat pe deputatul Cornel Sămărtinean drept candidat la funcţia de preşedinte al CJ Timiş, iar secretarul de stat Alexandru Mutruc candidează pentru mandatul de primar al Timişoarei.

UDMR Timiş a anunţat că pentru funcţia de primar al Timişoarei a fost desemnat actualul viceprimar al oraşului, Farkas Imre, iar fostul subprefect şi lider al filialei judeţene, Marossy Zoltan, va candida pentru şefia Consiliului Judeţean Timiş.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *